Asfaltiranjem oštećenja na nerazvrstanoj cesti jučer su završeni radovi na vodovodnom ogranku Slavčići-Stara farma. Trasa novog vodovodnog ogranka duga je 210 m i povezuje glavni vod u selu Slavčići s kompleksom 'Stara farma'.

Novopostavljene cijevi su promjera 150 mm, a vrijednost radova je oko 260.000 kuna. U sklopu radova saniran je i dio nerazvrstane općinske ceste. Projekt je financiran iz posebnih namjenskih sredstva 'Naknada za razvoj vodoopskrbe' pri Istarskom vodovodu.

Radove je izvodila tvrtka GEP iz Trviža. Ovim se važnim infrastrukturnim zahvatom rješava voda do budućeg poslovno turističkog kompleksa 'Stara farma', što je veliko ohrabrenje za buduće investitore na postojećoj lokaciji.

Općina kontinuiranim razvojem infrastrukture nastoji formirati opskrbni vodovodni prsten kojim bi se kvalitetnije opslužilo postojeće i nove korisnike na Supetaršćini.

U tijeku je postupak javne nabave za izgradnju nove vodovodne mreže 'Slavčići-Teža- Boška' u dužini od 800 m koja će se financirati sredstvima Hrvatskih voda i EU fondova, javljaju iz Svetog Petra u Šumi. (iPress)