U ponedjeljak, 16. travnja 2018., s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula (Kandlerova 39), održat će se pulsko predstavljanje monografije 'Turizam medulinske rivijere'. 'Prošlost i sadašnjost turizma u mjestima općine Medulin' autora Ivana Žagara, Davida Orlovića, Nikše Minića i Luke Tidića.

Cilj knjige je upoznati čitatelje s povijesnim hodom turizma u mjestima općine Medulin: od prvih izletnika sredinom 1880-ih, preko izgradnje masovnog turizma 1960-ih i 1970-ih, do dosezanja brojčanih rekorda 2000-ih godina. Pisana je na hrvatskom i engleskom jeziku te ima blizu 250 fotografija, tablica i grafova.Knjigu će predstaviti Goran Buić (načelnik Općine Medulin), Nada Prodan Mraković (pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije), dr. sc. Nataša Urošević (Sveučilište Jurja Dobrile u Puli) te autori Ivan Žagar, David Orlović, Nikša Minić i Luka Tidić. Moderator će biti Filip Zoričić.

Organizatori predstavljanja su Institut Mediteran, Istarsko povijesno društvo i Gradska knjižnica i čitaonica Pula. (iPress)