Udruga fotografa Fotovun poziva sve zainteresirane ljubitelje fotografije, foto entuzijaste, članice i članove fotoklubova te sve koji žele uživati u brojnim fotografskim sadržajima na dvodnevnu fotografsku manifestaciju – festival fotografije Motovun PhotoHill, koja će se održavati u Motovunu u subotu 21.4. i nedjelju 22.4.2018. godine.

Na Brdu dobrih fotografija vas očekuju brojna fotografska predavanja i radionice, izložbe fotografija (u galerijama i na otvorenom), orijentacijsko fotografsko natjecanje „Foto potraga“, izlaganja najnovije fotografske opreme i drugi fotografski sadržaji.

U subotnjem dijelu programa će se u prostoru kina Bauer održati predavanja uglednog fotografskog stručnjaka prof. Borislava Božića iz Rijeke na temu „FOTOGRAFSKA SLIKA, njena estetska dimenzija i društvena uloga kroz povijest“, dok će Đani Celija, profesionalni fotograf iz Pule održati predavanje i radionicu na temu „Uvod u vrste i sheme svjetla pri snimanju portreta u studijskim uvjetima“. Između predavanja će se Motovun PhotoHill preseliti na prekrasne motovunske uličice i trgove, gdje će se održavati nagradno orijentacijsko fotografsko natjecanje „Foto potraga“. Subotnji dio programa završava zajedničkom večerom i neformalnim druženjem.

Nedjeljni dio programa započinje s radionicom vjenčane fotografije koju će voditi profesionalni fotograf Rajko Boričić iz labinskog Foto studija Festival, a nakon organiziranog ručka, Motovun PhotoHill seli na poligon udruge Motovun Off Road gdje će se održati radionica sportske fotografije u suradnji s ovom vrijednom motovunskom udrugom i Fototeh grupom, a koju će voditi profesionalni fotograf Morgan Matijević iz Studija Morgan.

Za vrijeme cijelog programa će sudionici manifestacije moći pogledati izložbe koje će se izložiti u galerijama i na otvorenom, pa vas tako u vrtu Revije (kraj motovunskih zidina) očekuje izložba Fotokluba Maribor na temu „Linija i ploha“, a skupnom izložbom će se na istom mjestu predstaviti Fotoklub Klik iz Svete Nedelje. U predvorju kina Bauer vas očekuje retrospektivna izložba Fotokluba Rijeka, dok će u galeriji hotela Kaštel biti izložena skupna izložba Udruge Fotovun pod nazivom „FOURte & CO“. S obzirom da su za sudionike Motovun PhotoHill-a sadržaji projekta „Doživljaj Motovuna“ besplatni, moći će uživati i u prekrasnoj multimedijalnoj izložbi „Tour d' Istria“ renomiranog autorskog dvojca Romulić i Stojčić, koja je izložena u galeriji „Pet kula“ kojom upravlja Udruga fotografa Fotovun.

Za vrijeme trajanja festivala će sudionici manifestacije moći razgledati najnoviju fotografsku opremu, jer na Motovun PhotoHill s najnovijom Nikon / Profoto opremom dolazi Fototeh grupa, Canon opremu predstavlja Kodak centar (Anigota), dok Prizma foto dolazi s najnovijom Sigma / Manfrotto opremom.

Partneri na projektu su Općina Motovun i Turistička zajednica Općine Motovun te lokalni poslovni subjekti koji su prepoznali vrijednost Motovun PhotoHill-a za promidžbu Motovuna kao destinacije.

Organizator obavještava sve zainteresirane da su prijave otvorene do 17.4. (uz mogućnost popunjavanja ograničenog broja sudionika).

Prijaviti se možete na: https://goo.gl/qbiKrL, a sve novosti pratite na službenoj web stranici događanja www.photohill.fotovun.hr, jer će tokom vikenda biti objavljen i službeni program sa satnicom. Za sva pitanja se možete obratiti organizatorima na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Vidimo se na Brdu dobrih fotografija!, poručuju organizatori. (iPress)