Na ulazu u ured zastupnika u europskom parlamentu Ivana Jakovčića (IDS) u Puli  nepoznati počinitelj ispisao poruku je „Žido-masoni van iz Hrvatske“ i iscrtao nacistički simbol.

Glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač u izjavi za Hinu kazala je kako policija nije zaprimila nikakvu dojavu o tom događaju, što je potvrdio i voditelj ureda IDS-ovog europarlamentarca u Puli Vili Rosanda koji je istaknuo kako događaj nije prijavio policiji.

"Poruka je flomasterom ispisana na ploči uz ulaz u ured i nisam smatrao za shodnim o tome izvijestiti policiju jer smo poruku odmah obrisali", istaknuo je Rosanda.

Europarlamentarac Jakovčić iz Bruxellesa je poručio kako ga nitko i nikada neće zaustaviti u borbi za slobodu jer je "pravo na različitost" dio njegove "filozofije življenja". 

"Ovaj napad na Ured u Puli, koliko god na prvi pogled izgledao beznačajan, ima jasnu poruku. Nacistički simbol i antisemitistička poruka pokazuju da postoje ljudi koji nisu za toleranciju, nisu za različitost i ne poštuju način života kakav njegujemo u Istri", poručio je IDS-ov europarlamentarac, dodavši kako ostaje uporan u tome da pokuša uvjeriti svakoga pa i onoga koji to ne razumije, da sloboda nema alternative.

"Željeti živjeti u režimima kakvi su postojali na našem kontinentu, biti protiv Europske unije i njezinih vrijednosti, to znači biti protiv slobode. Takvima poručujem: neće proći! Non pasaran!", zaključio je Jakovčić.

(H)