Veliki prijem za članove malonogometne ekipe pulske srednje Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu koji su osvojilia srebrnu medalju na Svjetskom školskom futsal prvenstvu u Izraelu i time ostvarili povijesni uspjeh, upriličen je u petak u Puli.

Nakon pobjeda protiv Turske, a potom i Francuske u polufinalu, hrvatski predstavnici na ovom prvenstvu poraženi su prije dva dana u finalu od Brazila sa čak 10-0, no to nikako nije umanjio veliki uspjeh mladih Puljana koji su predvođeni trenerom Sinišom Ivankovićem ostvarili povijesni rezultat za Hrvatsku u ovom sportu.

"Ponosan sam na svoje igrače koji su u svakom susretu dali svoj maksimum. Zamislite, otputovali smo u Izrael s nadom da ćemo zabilježiti barem jednu pobjedu, a na kraju smo se u Pulu vratili sa srebrnom medaljom", poručio je trener Ivanković.

Inače, dosada su najveći uspjeh na svjetskim školskim malonogometnim prvenstvima imali učenici XIII gimnazije koji su prije dvije godine u Poreču bili brončani.

Uz Brazilce, prvakinje svijeta postale su i njihove sunarodnjakinje, koje su u finalu svladale Turkinje pa su tako obje brazilske reprezentacije obranile titule koje su osvojile 2016. godine u Hrvatskoj.

Ono što Puljane može veseliti, osim srebrne medalje, činjenica je da većinu ovog sastava čine učenici prvog i drugog razreda pa će tako mnogi od njih moći nastupiti i na Svjetskom školskom prvenstvu koje se za dvije godine igra u Francuskoj.

Čestitkama se u petak pridružio i zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek zajedno s ravnateljicom Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, Orhidejom Petković. Oni su čestitali pobjednicima, profesorima, roditeljima i svima koji su doprinijeli da srebro dođe u Pulu.

"Najbolji je to rezultat ikad u Hrvatskoj ostvaren na svjetskim srednjoškolskim natjecanjima, a hrvatskom školskom sportu velika promociju i priznanje za višegodišnje djelovanje", poručio je Cvek.

(Hina)