Politehnika Pula i ove godine organizira 'Dane otvorenih vrata' od 22. i 23. ožujka 2018. u na adresi Riva 6, Pula, rečeno je danas na konferencija za novinare koju je otvorio dekan Visoke škole, mr.sc. Davor Mišković


Program započinje službenim otvaranjem u četvrtak, 22.03.2018. u 19 sati, a nastavlja se u petak kada su za buduće studente Politehnike Pula, omogućene predbilježbe upisa, susreti sa potencijalnim poslodavcima, elektronička radionica, te izložba studentskih radova kao i druge pogodnosti, a bit će još jednom biti predstavljeni i svi studijski programi Politehnike.

Na Politehnici će gostovati ravnatelj Energetskog instituta 'Hrvoje Požar' dr.sc. Goran Granić, koji će održati vrlo aktualno i zanimljivo predavanje pod nazivom „Ususret novoj energetskoj strategiji i direktivama EU“.

Predavanje je posvećeno sadašnjem energetskom trenutku, pred izradu i donošenje nove energetske strategije, te dopunama pravnog sustava EU koji regulira područje energije. Pred Hrvatskom i drugim zemljama EU je najzahtjevnije razdoblje za planiranje energetskog razvoja u uvjetima kontinuiranog smanjenja emisija CO2 i drugih stakleničkih plinova. Važan je pomak u kreiranju jedinstvene energetske i klimatske politike koja treba omogućiti ostvarivanje postavljenih ciljeva.
Naredne godine bit će i godine tehnološkog razvoja i promjena u upravljanju potrošnje energije, većih promjena na strani kupaca energije i više digitalne komunikacije.

U petak, 23.03.2018. slijedi drugi dio Dana otvorenih vrata Politehnike Pula, kada i službeno započinju predupisi na svim studijskim programima koji će tog dana trajati od 10 do19 sati.

Politehnika uvodi i jednu novinu, 1. Dani karijera, gdje će se kroz prostore Politehnike od 11 do 15 sati moći pogledati i poslušati gospodarstvenike - članice Gospodarskog savjeta, a za sve zainteresirane održat će se predstavljanje renomiranih poduzeća poput British American Tobacco, Centar za istraživanje materijala Istarske županije METRIS, Rudan, Eltor, Holcim, Bina-Istra, Arena Hospitality Group, Obrtnička komora Istarske županije, Studentski centar Pula i Manpower Group Croatia.

Za sve buduće studente organizirana je i radionica - 15 mjesta s predavačima informatike gdje će kandidati okusiti rad na Politehnici, i to kroz temu Arduino i Micro:bit na primjerima i to od 12 do 15 sati.

Pored toga moći će se razgledavati prostori Politehnike i izložba tehničkih radova studenata, predstavio je 'Dane otvorenih vrata' dekan Politehnike mr.sc. Davor Mišković.

Predstavljena četiri studijska smjera

Dr.sc. Branimir Ružojčić, prodekan za nastavu, predstavio je četiri studijska smjera koji se trenutno mogu upisati Politehnici, i to:

Kratki stručni studij Politehnike

Praktičar si i želiš voditi ljude u proizvodnji?
Kratki stručni studij Politehnike studij u tehničkom području koncipiran kao odgovor na potrebe za operativnim rukovoditeljima u industriji istarskog gospodarstva. Na ovome se studiju osposobljavaju stručnjaci sa skupom kombiniranih znanja i vještina iz područja tehnike, organizacije, menadžmenta i informacijske tehnologije.

Takav širi spektar znanja osnova je za sagledavanje proizvodnog sustava kao jednu kompleksnu cjelinu, čime je moguće prepoznati i sagledati poslovne i inženjerske probleme sa multidisciplinarnog aspekta, ponuditi adekvatna rješenja, te sudjelovati u timskom radu i surađivati sa stručnjacima iz različitih područja specijalizacije.

Svrha studija je izobrazba rukovoditelja koji će na operativnoj razini učinkovito upravljati ljudima u proizvodnim procesima.

Trajanje: 2 godine
Bodovi: 120 ECTS
Područja obrazovanja: elektronika, elektrotehnika, informatika, tehnologija, organizacija, menadžment, timski rad.
Titula: završetkom kratkog stručnog studija Politehnike – stručni/a pristupnik/pristupnica Politehnike

Preddiplomski stručni studij Politehnike

Želiš rješavati tehničke probleme i voditi poslovne procese?
Studij Politehnike temelji se na sličnim priznatim studijima u Europi i SAD-u, te razvija znanja i vještine koje su potrebne za uspjeh u današnjem zahtjevnom poslovnom okruženju. Na ovome se studiju osposobljavaju stručnjaci sa skupom kombiniranih znanja i vještina iz područja tehnike, informatike, menadžmenta i ekonomike.
Takav stručnjak nema usku specijalizaciju u određenom području već širinu znanja potrebnih za sagledavanje proizvodnog ili uslužnog poslovnog sustava kao jednu kompleksnu cjelinu ili proces.
Svrha studija je izobrazba inženjera koji će uspješno upravljati poslovno-proizvodnim procesima, ljudima i organizacijom te biti nositelji rasta, razvoja i uspjeha poslovanja tvrtke.

Trajanje: 3 godine
Bodovi: 180 ECTS
Područja obrazovanja: strojarstvo, elektrotehnika, elektronika, informatika, menadžment, timski rad.
Titula: završetkom preddiplomskog stručnog studija Politehnike – stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka Politehnike

Preddiplomski stručni studij Mehatronike

Zanima te tehnika, modeliranje i proizvodnja?
Studij mehatronike je interdisciplinarni studij koji predstavlja spoj “mehanike” i “elektronike”. Studij integrira znanja iz mehanike, elektrotehnike i informatike (procesnih računala), a isti je usmjeren na nove tehnologije, energetsku učinkovitost i proizvodnju.

Studenti su osposobljeni za interakciju sa stručnjacima iz različitih područja, konstrukciju i projektiranje, proračun i automatizaciju različitih tehničkih procesa, izradu programskih rješenja za vođenje tehničkih procesa u mehatronici, kao i za planiranje proizvodnje i optimizaciju resursa, te za suvremeni pristup održavanju i osiguranju kvalitete.

Inženjeri mehatronike su kreativci koji mogu primijeniti ideje iz područja strojarstva i elektronike za dizajniranje složenih sustava za potrebe današnje industrije.

Trajanje: 3 godine
Bodovi: 180 ECTS
Područja obrazovanja: strojarstvo, elektrotehnika, automatizacija, elektronika, energetika, informatika.
Titula: završetkom preddiplomskog stručnog studija Mehatronike – stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka Mehatronike

Specijalistički diplomski stručni studij 'Kreativni menadžment u procesima'

Kreativan si i želiš upravljati poslovnim procesima?
Studij Kreativni menadžment u procesima izvire iz temeljnih postulata svakog suvremenog sustava temeljenog na znanju. U današnjem gospodarstvu bazirano na znanju najveći kapital je „znanje“, i to ono primjenjivo. Upravljanje procesima i intelektualnim kapitalom ključ je poslovnog uspjeha.

Na ovome se studiju osposobljavaju stručnjaci sa skupom kombiniranih (polivalentnih) znanja i vještina iz područja menadžmenta, ekonomike, poduzetništva, organizacije i informatike, upravljanja resursima kao i za primjenu kreativnih metoda i tehnika za efikasno upravljanje procesima i poboljšanje poslovnih rezultata u njima, te stvaranja nove vrijednosti.

Svrha ovoga studija je stvaranje 'radnika znanja' koji će svojim znanjem i kompetencijama dati značajan doprinos uspjehu tvrtkama na domaćem i inozemnom tržištu.

Trajanje: 2 godine
Bodovi: 120 ECTS
Područja obrazovanja: menadžment, organizacija, poduzetništvo.
Titula: završetkom specijalističkog studija - stručni/a specijalist/specijalistica kreativnog menadžmenta.

Studenti plaćaju trećinu školarine

O uvjetima upisa i predupisima odnosno školarimana govorila je viša predavačica Politehnike Sanja Grbac Babić: - Politehnika Pula osnovana je od jedinog osnivača, Istarske županije, koja Politehniku financira sa oko 2/3 potrebnih sredstava, preostalu trećinu plaćaju sami studenti i to iznosi, po studijskim programima, za jednu školsku godinu: za dvogodišnji studij – 5.400 kn, za trogodišnji studij – 6.000 kn i za specijalistički studij – 12.000 kn.

Ovdje je bitno napomenuti da i studenti Politehnike imaju pravo na sve usluge Studentskog centra pulskoga sveučilišta, dakle mogu se hraniti u njihovom restoranu, mogu raditi preko student servisa, a mogu se i natjecati za smještaj u studentskom domu, rekla je Grbac Babić.

Pogodnosti predupisa na Politehnici Pula

Za sve buduće studentice i studente od 23. ožujka 2018. godine počinju predupisi koji će trajati sve do 25. svibnja 2018. godine.

Kandidatima koji su izvršili predupis, odobrava se popust od 5% na obračunati iznos školarine.

Kandidatima koji školarinu plate jednokratno prilikom upisa, odobrava se dodatni popust od 5% na obračunati iznos školarine.

Studentima preddiplomskog stručnog studija Politehnike koji nastavljaju studij na specijalističkom diplomskom stručnom studiju „Kreativni menadžment u procesima“ odobrava se dodatnih 5% popusta na obračunati iznos školarine.

Više informacija možete dobiti i pozivom na 052/381-410 ili 052/381-412, te slanjem upita na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

MANAGEMENT PROGRAM – novi program cjeloživotnog obrazovanja!

Predsjednik Gospodarskog savjeta Politehnike Pula, Alan Šišinački predstavio je novi projekt Politehnike - program cjeloživotnog obrazovanja pod nazivom Management Program.

- Vrhunskim Timom predavača iz akademske zajednice i poslovnog sektora, izborom kolegija, konceptom studija uz rad, te osobnim razvojnim planom kroz tri mjeseca mentorstva nakon kolegija, stvorit ćemo novi liderski brand kazao je Šišinački, te nastavio - Program će se izvoditi u trajanju od šest (6) tjedana (četvrtak, petak, subota) tijekom tri (3) mjeseca, odnosno šest (6) kolegija po 25 sati nastave.

Kolegiji programa:
• MENADŽMENT – predavač: Alan Šišinački, MBA
• POSLOVNE FINANCIJE – predavačica: dr.sc. Dolores Pušar Banović, prof.v.š.
• POSLOVNI PROCESI I PROCESNA ORGANIZACIJA – predavač: dr.sc. Krešimir Buntak, izv. prof.
• KREATIVNOST, INOVATIVNOST I REDIZAJN ORGANIZACIJE – predavač: doc.dr.sc. Saša Petar, prof.v.š.
• DIGITALNO POSLOVANJE – predavač: Jurica Vuković, dipl.inf.
• VOĐENJE I OSOBNI RAZVOJ – predavačica: mr.sc. Dubravka Mirković

Cijena programa iznosi 18.000,00 kn uz mogućnost ostvarenja dodatnog popusta, rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji na Politehnici Pula. (iPress/ST)