Iako je uz obalu uglavnom sunčano uz ugodnih 14 stupnjeva u unutrašnjosti Istre i danas ima grmljavine i tuče. Oko 13.30 nebo se zarnilo u Cerovlju a nedugo nakon toga je pala i tuča.

DHMZ je za danas prognozirao promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu, ponajprije u istočnoj Hrvatskoj i Dalmaciji gdje je moguća i grmljavina. Od sredine dana češća sunčana razdoblja.

Vjetar na kopnu većinom slab. Uz obalu vjetar promjenljiva smjera, a prema otvorenom moru do umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 14 °C.

Pad temperatura za vikend

Do petka će biti promjenljivo i nestabilno, mjestimice uz kišu, češću na Jadranu i predjelima uz njega. U subotu jače naoblačenje, ponegdje uz obilnu kišu. Uz pad temperature u drugom dijelu subote kiša će u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg.

Snijega može biti i ponegdje u nižim predjelima središnje Hrvatske, a u noći sa subote na nedjelju nošenog jakim vjetrom na sjevernom Jadranu.

Na Jadranu povremeno jako jugo i jugozapadnjak, od subote u okretanju na buru, najprije na sjevernom dijelu. U četvrtak i petak razmjerno toplo, dok će u dane vikenda osjetno zahladiti.(iPress/foto Facebook Parenzana