U tradicionalnom izboru najboljih športaša Poreča koji se obavlja u sklopu Dana porečkog sporta u porečkoj kazališnoj dvorani, popunjenoj do posljednjeg mjesta, uručena su priznanja športašima, klubovima i udrugama za ostvarena visoka sportska dostignuća i rezultate u prošloj godini.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, otvarajući svečanost izrazio je čestitke za postignute rezultate svim porečkim sportašima, naglasivši kako Poreč, uz grad Zagreb, investira najviše financijskih sredstava u izgradnju sportskih dvorana kojih će završetkom izgradnje OŠ Finida u Poreču, uz dvije privatne, biti šest javnih sportskih dvorana namijenjenih za bavljenje sportom svih Porečana, posebno onih najmlađih sugrađana.

Za prošlu sportsku godinu u Poreču su se tražili najbolji sportaši, klubovi, treneri i djelatnici. U tajnom glasovanju odluku o najboljima donosi Ocjenjivački sud od sedam članova.

Za 2017. godinu, najviše glasova za porečku sportašicu godine priznanje je dobila Laura Božić, članica Kluba Ritmičko sportske gimnastike.

Za najboljeg sportaša Poreča u prošloj godini proglašen je Nenad Tadić, član Boćarskog kluba Istra Poreč.

Najboljom ženskom sportskom ekipom proglašene su članice Ženskog kuglačkog kluba Istra, a titula najbolje muške ekipe Poreča u 2017. godini uručena je rukometašima porečkog prvoligaša RK Poreč.

Najaktivnijom sportskom udrugom Poreča u prošloj godini proglašen je NK Jadran.

Najboljim sportskim djelatnikom, na prijedlog IO Sportske zajednice Grada Poreča, proglašen je Miroslav Vranić, trener Atletskog kluba Maximuvs, a najboljom trenericom grada Poreča proglašena je Ružica Močibob, trenerica ekipe kuglačica porečkog kluba Istra.

Najboljim sportskim veteranom proglašen je Nikola Matić, veteranski prvak Hrvatske u judu, član veteranskog Judo kluba Istra. Najboljoj veteranskoj momčadi, veteranskim prvacima Hrvatske, priznanje je uručeno ekipi karate kluba Finida.

Nagrada za životno djelo na području Porečkog i Istarskog športa uručena je sportskom radniku Franku Buda.

U kategoriji za najperspektivniju sportašicu i sportaša Poreča, kandidiralo je četrnaest sportaša a najperspektivnijom sportašicom proglašena je Mare Ilić, članice Jedriličarskog kluba Horizont Poreč koja je tijekom prošlogodišnjih Europskih i hrvatskih natjecanja u jedrenju osvojila visoka priznanja.

Danu porečkog sporta i dodjeli priznanja porečkim sportašima za rezultate postignute na natjecanjima tijekom prošle godine prisustvovao gradski 'vrh', na čelu s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, te čelnik SZGP Alfredo Mendiković koji su sa suradnicima, nagrađenim porečkim športašima, uručili priznanja. (DM)