Trinaestogodišnja Porečanka Andrea Matić, učenica OŠ Poreč, članica porečkog Atletskog kluba Maximvs, državna je prvakinja za mlađe kadetkinje i kadete u trčanju na 60 metara.

Na državnom prvenstvu održanom u Rijeci, Andrea je bila prebrza za svoje suparnice u završnici natjecanja te je u  vremenu 8,11 sekundi prva prošla ciljnom ravninom osvojivši zlatnu medalju!

Osvajanje zlatnog odličja na državnom prvenstvu u trčanju prvo je u povijesti porečkog atletskog kluba ali i grada Poreča. Bio je to razlog više da gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predsjednik Sportske zajednice grada Alfredo Mendiković u gradskoj vijećnici, na prigodnom prijemu kojemu su nazočni bili i treneri kluba Miroslav Vranić i Matija Lesec, čestitaju mladoj sugrađanki na odličnom sportskom rezultatu.

U završnicu natjecanja u Rijeci plasiralo se 60 djevojčica a po postignutom vremenu, osam najboljih,

trčalo je finale u kojem je Andrea Matić s 8,11 sekundi bila najbrža osvojivši prvo mjesto, zaostavši za državnim rekordom 7,90 sekundi, samo 21 stotinku.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, čestitajući Andrei Matić, uručujući joj prigodan poklon, i njezinim trenerima Miroslavu Vraniću i Matiji Lisec, naglasio je da je Poreč, uz što je lider u turističkom svijetu, i grad sporta u kojem djeluje 49 sportskih klubova čiji članovi koriste 5 sportskih dvorana.

Peršurić je naglasio da je Grad Poreč u ovogodišnjem Proračunu osigurao 300.000 kuna za redovno djelovanje klubova te još 300.000 kuna za nagrađivanje izvrsnosti. Uspjeh  Andreje Matić je poticaj mladima da se u većem broju bave sportom,rekao je gradonačelnik Peršurić.

Andrea ima posebnu snagu za trčanje, naglasio je trener Vranić, koju ona iz godine u godinu, u posljednje četiri, koliko se bavi atletikom sve više iskazuje a što je uj ovom trenutku rezultiralo odličnim rezultatom i sjajem zlatnog odličja, prvog u klubu i Gradu. (DM)