Međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam, porečki ‘Promohotel’ koji će u sportskoj dvorani na Žatiki svoja vrata izlagačima i posjetiteljima po 33 puta otvoriti od 21. do 24. veljače, privlači sve više izlagača.

Ove će se godine na ‘Promohotelu’, na 4.500 četvornih metara unutarnjeg i 500 četvornih metara vanjskog izložbenog prostora, predstaviti 200 izlagača što će u odnosu na prošlogodišnju manifestaciju biti 10 posto više izlagača među kojima je 30 posto više stranaca, rekla je na predstavljanju ovogodišnjeg ‘Promohotela’ javnosti - kojem su prisustvovali i dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović, direktor TZ Poreč Nenad Velenik, stručna suradnica sajma Nataša Ravnić Gašparini, direktor tvrtke Studio 053, organizator sajma Franko Štifanić - direktorica sajma Ivana Štiković.

Osim izlagača iz Hrvatske na sajmu će svoje proizvode i usluge predstaviti tvrtke iz Slovenije, Italije, Austrije, Srbije, Belgije i Mađarske koje zastupaju više od 500 poznatih svjetskih brendova, rekla je Ivana Štiković naglasivši kako se u vrijeme održavanja ‘Promohotela’ u Poreču, u Hrvatskoj i inozemstvu održava nekoliko tematski sličnih sajmova.

Cilj održavanja sajma ‘Promohotel’ je približavanje svjetskih trendova u ugostiteljstvu i turizmu pa će svi zainteresirani imati prigodu upoznati nove tehnologije, trendove i usluge s kojima mogu poboljšati svoje poslovanje.

Posebno sadržajan bit će Cooking Show koji će se svakog dana održavati u Gastro zoni sajma. Svoje znanje i umijeće posjetiteljima će pokazati chefovi kuhinja David Skoko, Domagoj Barišić, Mate Janković i Kristina Jehnić.

U suradnji s Turističko-ugostiteljskom školom Anton Štifanić iz Poreča, ‘Promohotel’ će omogućiti učenicima kuharskog smjera da asistiraju chefovima kuhinja i da prošire svoje znanje u kuharstvu.

Turistička zajednica Grada sudjelovati će na sajmu u radionicama edukacije vlasnika i menađera u obiteljskom smještaju, naglasio je direktor TZG Nenad Velenik što će, kako je rekao pripomoći stvaranju boljih poslovnih rezultata u pred i post sezoni.

Svečanost otvaranja sajma, kojem će ulaz tijekom trajanja biti slobodan za sve posjetitelje, bit će ispred dvorane Žatika, u srijedu 21. veljače u 12 sati a sajam će biti otvoren u srijedu do 19 sati, četvrtak i petak od 10 do 19 sati a u subotu od 10 do 17 sati.  (DM)