Teško je bilo pomisliti i na šetnju  nedjeljnim prijepodnevom porečkom rivom uz temperaturu od 4 stupnja Celzija ‘pojačanih’ udarcima bure, a kamo li voziti bicikl istarskim cestama i to u dužini od 161 kilometar.

Ipak, na parkiralištu u Funtani, 120 biciklista, članova 13 ekipa iz Europe izašlo je u nedjeljno prijepodne u 11 sati na start prve ovogodišnje 4. Grand prix  utrke Plava laguna.

Kišobrani, kabanice, zaštitna odjeća za kišu, bili su primarni rekviziti u pripremi biciklista za start prve ovogodišnje biciklističke utrke u Istri, a zbog koje su organizatori utrke klub Meridiana kamen Pazin Team i policija Istarske županije, u pratnji biciklista na trenutke blokirali promet na prometnicama u sjeverozapadnim dijelovima Istre od Poreča, Brtonigle, Umaga, Buja, Motovuna, Vrsara pa sve do cilja u Zelenoj laguni.

Prema neslužbenim podacima, nakon četiri sata ‘jurnjave’ ledenim cestama sjeverozapadne Istre opranim od kiše i pod udarcima orkanske bure, prvi je ciljnom crtom u Zelenoj lagunu prošao Paolo Toto član talijanske ekipe Sangemini, koji je na prošlogodišnjoj utrci prošao kao drugi ciljnom ravninom.

Drugoplasirani ‘smrznuti’ biciklist, ciljnom ravninom u Zelenoj laguni prošao je Lukas Schlemmer član austrijske ekipe Team Felbermayer Simplon Wel, dok je treći bio Andrea Toniatti, član talijanske ekipe Team Colpack prošlogodišnji pobjednik Grand prix Plava laguna utrke. (DM)