Više od 700 maskiranih sudionika okupljenih u 13 pokladnih skupina koje su prodefilirale Petrovijom, ovogodišnjim pokladnim središtem Umaštine, oduševilo je brojne posjetitelje okupljene na Trgu Petrovija. 

Pod komandom pokladnog ceremonial meštra Giulia Codigle, koji već 30 godina vodi pokladna događanja na području sjeverozapadne Istre, i njegove dvojice asistenata, više od dva sata u Petroviji su svoje maškarano raspoloženje javnosti pokazale članovi grupa iz Buja, Babića, Savudrije, Petrovije, Dajle, Murina, gosti iz Trsta, umaške mažoretkinje.

Svoj dodatak sjajnom pokladnom raspoloženju na svoj, glazbeni način, dale su odličnim nastupom i dvije ‘bande’, glazbenici puhaćeg orkestra ‘Naša sloga’ iz Babića i Zajednice Talijana iz Buja.

Po završetku mimohoda pokladnih skupina Petrovijom, koja već 55 godina gaji tradiciju maškara, sve pokladne skupine okupile su se u šatoru pored nogometnog terena NK Petrovija gdje su, uz piće i iće i uz asistenciju članova sastava ‘Fun Box Bend’, do kasno u noć slavile pokladnu feštu. (iPress)