Nakon dugog niza godina U Multimedijalnom centru u Fažani započelo se sa projekcijama filma proteklog petka, a prvi film bio je Ustav Republike Hrvatske.

Pred sam početak projekcije filma cijela je dvorana minutom šutnje odala počast prerano preminulom glavnom glumcu filma Nebojši Glogovcu.

Dvorana u MMC bila je dobro popunjena. Film Ustav RH je više puta nagrađivan film kojeg potpisuju scenarist Ante Tomić i redatelj Rajko Grlić.

Ustav Republike Hrvatske' do sada je dobio 26 nagrada od svoje međunarodne premijere u Montrealu 2016. gdje je nagrađen prestižnom Grand Prize of the Americas. Uslijedio je niz predstavljanja i nagrada na festivalima diljem svijeta. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Santa Barbari film je nagrađen nagradom Jeffrey C. Barbakow za najbolji međunarodni dugometražni igrani film, na European Film Festivalu u Lecceu dobio je nagradu za najbolji scenarij, najboljeg glumca (Nebojša Glogovac) te nagradu publike.

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Milanu nagrađeni su glumci Ksenija Marinković i Dejan Aćimović, a na Pulskom filmskom festivalu uzeo je četiri Zlatne Arene i nagradu 'Fedora' europske filmske kritike. 'Ustav Republike Hrvatske' također je nominiran i za europskog Oscara, kojeg dodjeljuje Europska filmska akademija. (iPress)