Košarkaška utakmica između Pule 1981 i Rudeša ove subote igrat će se u sklopu humanitarne akcije kojom se pomaže pulskoj stolnotenisačici Dini Pervan koja je oboljela od sarkoma. Naime, utakmica koja će se održati u subotu u Domu sportova 'Mate Parlov' u Puli s početkom u 20 sati, a ulaz se neće naplaćivati već će se dobrovoljno prikupljati donacije za pomoć Dini.

Dina je prošla veći dio liječenja,operacije i kemoterapiju. Predstoji joj nastavak liječenja i rehabilitacija. Ona radi veći dio posla hrabro se noseći sa bolešću a mi možemo našim doprinosom olakšati njenu borbu. Dolaskom na košarkašku utakmicu pomoći ćete Dini za sredstva za lijekove i medicinska pomagala koji se ne nalaze na listi HZZO-a i druge troškove liječenja, ili vašom donacijom na tekući račun Zagrebačke banke, IBAN: HR6823600001102656540, a Dina će biti bliže svom cilju.

Dina je dugogodišnja članica Ženskog stolnoteniskog kluba Pula, bila je juniorska prvakinja Hrvatske te kadetska i juniorska reprezentativka.

- Posebno smo osjetljivi i motivirani zbog Dine, nadam se da će doći puno ljudi i da će akcija biti uspješna te joj pomoći u borbi koju će sigurno pobijediti. Siguran sam da će Pula pokazati veliko srce, kao što je Dina pokazala kakav je borac i pobjednik u ovoj situaciji. Navijačima poručujem da dođu u velikom broju i podrže nas i Dinu, nećemo ih razočarati, rekao je trener Branimir Pavić.

Košarkaši Pule 1981 na svom parketu dočekuju četvrtoplasirani Rudeš, no unatoč nezanemarivoj bodovnoj razlici Bijeloplavi su ispred sebe postavili samo jedan imperativ, u subotu navečer od 20 sati odigrati utakmicu koja će im donijeti dva boda i prvu domaću pobjedu.

Puležani su trenutno posljednji, s jednom pobjedom i jedanaest poraza, no, odlučni su promijeniti taj trend i maknuti se s dna ljestvice kako bi osigurali ostanak u Prvoj ligi. (iPress)