U nedjelju 11. veljače u selima Kuntrade održat će se tradicionalne maškare, ove godine na temu Asterixa i Obelixa.

Kao i inače, maškarana povorka posjetit će sela ovog dijela Općine Kanfanar, obilazeći pritom i kuće mještana Kuntrade, prema tradicijskom karnevalskom običaju u Istri. Očekuje se da će u povorci sudjelovati pedesetak maškaranih sudionika, a nakon obilaska Kuntrade,uslijedit će i zabava te druženje na boćalistu u Sošićima.

Maškarama u Kuntradi već se dugi niz godina obilježava vrijeme karnevala na Kanfanarštini, a specifične su po tome što se svake godine odabere tema sukladno kojoj se maskiraju svi sudionici. Ove će godine Kuntradom tako prodefilirati Asterix, Obelix, Vikinzi, Rimljani... vrijeme maškara završit će u srijedu 14.2. paljenjem pusta, s kojim će u zaborav otići i sve ono loše iz protekle godine.

Posebnost ovogodišnjih maškara je i sudjelovanje gošće iz Kanade, odnosno predstavnice turističke agencije Voyages Humania, specijalizirane za putovanja u Hrvatskoj. Naime, vlasnica ove agencije sudjelovat će u nedjeljnoj povorci, a s ciljem upoznavanja običaja Kanfanarštine, kako bi se isto moglo uvrstiti i u turističke aranžmane agencije.

Maškare Kuntrade počet će u 9 sati ujutro ispred škole u Sošićima. (iPress)