Gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin ‘priznat’ će u petak, u prijepodnevnim satima 9. veljače, svoju abdikaciju s čela gradske vlasti a ključeve grada Buja predat će u predvorju bujskog dječjeg vrtića ‘Fragola’ pokladnim udrugama grada Buje.

Na središnjoj, ovogodišnjoj pokladnoj povorci u Bujama koja će biti formirana u nedjelju 11. veljače, ispred vinskog podruma u ulici Flavia i koja će se kretati do središta Buja Trga J.B.Tita, očekujemo sudjelovanje 300-tinjak sudionika, najavljuje direktor TZG Buje Valter Bassanese.

Svoje sudjelovanje na ovogodišnjoj pokladnoj fešti najavile su pokladne skupine iz MO Savudrije, Murina, Petrovije, Krasice, Marušića i dvije skupine iz Buja te mlade maškare iz dječjih vrtića Buje, Fragola i maskirani klinci iz dječjeg vrtića u Brtonogli, rekao nam je Bassanese najavljujući poseban veseli završni pokladni program na središnjem trgu u Bujama.

U sklopu ovogodišnjih pokladnih fešti u utorak 11. veljače bit će organiziran i dječji karneval u kojem će sudjelovati polaznici bujskih dječjih vrtića, učenici hrvatske osnovne škole ‘Mate Balota’, talijanske OŠ ‘Edmondo De Amicis’ i učenici područnih OŠ iz Kaštela i Momjana.

Uz obilazak grupa maškara područja mjesnih odbora Kaštel, Marušići, Triban, Krasice, Oskoruš i Momijan, završnica ovogodišnjih pokladnih fešti na području grada Buje pripremljena je u srijedu, 14 veljače, kada će u Kaštelu pust biti spaljen u 16 a u Marušićima u 19 sati. (DM)