Treću godinu zaredom Plava Laguna Polumaraton oduševiti će sve ljubitelje trčanja!

Od 24.-25.03.2018., grad Poreč i Plava Laguna biti će domaćini ove već tradicionalne manifestacije. Ova međunarodna sportska manifestacija namijenjena je svim trkačkim entuzijastima, a Zelena Resort ove će godine okupiti oko njih 1500. Osim klasičnog polumaratona velika novost ove godine su štafeta i 10k run. Prijaviti se mogu svi s najmanje 16 godina starosti.

Kotizacije se mogu kupiti na internetskim stranicama Plave Lagune, a early booking kotizacija kreće se već od 20 eura za Polumaraton i 10k run te 30 eura za štafetu. Novost ove godine je i program namijenjen obiteljima, 3,5 km dug Family run, te dječja utrka (Kids run) koja je za naše najmlađe besplatna.

Ovakva sportska događanja odličan su motiv dolazaka turista u predsezoni, a ujedno dobra promocija grada Poreča kao grada sporta. Sportski turizam danas je sve atraktivniji turistički proizvod koji je opsegom sve značajniji i brzorastući. U budućnosti se očekuje nastavak ubrzanog rasta tog vida turizma, s obzirom da je trend podržan sve izraženijim potrebama potrošača za aktivnim i zdravim te okolišno odgovornim odmorom.

Dužina samih utrka iznosi 21 kilometara za polumaraton i, 10 km za 10k run, dok je FamilyRun dužine 3,5 kilometara. Nagrade za pobjednike polumaratona su više nego primamljive. Za prvo mjesto ona iznosi 300 eura i dva besplatna noćenja u Poreču za dvije osobe, drugoplasirani će dobiti 200, a trećeplasirani 100 eura.
Svi polumaratonci moći će uživati u novoj stazi koja ove godine ide od Hotela Parentium Plava Laguna, preko Plava Resorta do samog grada Poreča.

Više informacija o utrkama, startovima i kotizacijama možete pronaći na lagunaporec.com, javljaju iz Plave Lagune. (iPress)