Zračnu luku Pulu, čini se, očekuje još jedna rekordna godina. - Nove linije, novi prijevoznici i destinacije čine opravdanim očekivanja od 700 tisuća putnika u 2018. Dodamo li tomu strateški projekt udruženog oglašavanja s HTZ-om, očekivanja 15 posto više gostiju ove godine čine se sasvim opravdana, pojašnjava Svemir Radmilo, direktor Zračne luke Pula.

Nakon prošlogodišnje rekonstrukcije uzletno-sletne staze, Zračna luka se pojačava s tri nova autobusa: dva za prijevoz putnika od zgrade do zrakoplova, a jedan za prijevoz putnika do grada. Dio je to projekta ADRION ITERREG kojim se sufinancira mobilnost i povezanost s Gradom odnosno lukom, pa je partner i Lučka uprava Pula, javlja Radio Pula.

Pula će ove sezone imati 13 novih linija, što novih destinacija što novih prijevoznika. EasyJet koji u Pulu leti od 2015. ove godine će imati devet linija iz europskih odredišta od čega je pet novih, kaže Radmilo. 

Iz Pule će se tijekom ljetnih mjeseci moći otputovati u više od 50 inozemnih odredišta.

Tijekom zime u Zračnu luku svakoga dana stižu letovi iz Zagreba i Zadra, a dva puta na tjedan Osijeka i Splita te iz Dusseldorfa.

Uoči Uskrsa, 24. ožujka, počinje prava sezona s letovima Ryanaira letovima iz Njemačke, Belgije i Velike Britanije. (iPress)