Baner
Hrvatska
NASLOVNICAISTRAGRADOVI I OPĆINECRNA KRONIKAHRVATSKAVAŠE VIJESTIGOSPODARSTVOKULTURASPORTSVIJETMAGAZINWEB KUHINJAZDRAV ŽIVOTTECHNOĐIR PO ISTRI

USKOK bez kontrole: Zašto četiri godine istražuju, maltretiraju i 'siluju' moju obitelj?!

Objavljeno: 19.09.2014. | 13:48

Zadnja izmjena: 19.09.2014. | 14:00Pošalji na:

 
 
 

PULA – USKOK ne podliježe nikakvom nadzoru u svojem radu i naravno da mogu raditi što žele, pa i kršiti ne samo pozitivne zakone, već i temeljna ljudska i građanska prava, bez ikakvih posljedica po sebe, alarmantni je zaključak kojim je Vinka Cetinski zaključila svoj privitak kaznenoj prijavi protiv Eddyja Putigne zamjenika državnog odvjetnika u Puli i, po ovlaštenju Mladena Bajića, zamjenika ravnatelja USKOK-a na godinu dana u predmetu Končar-Cetinski.

Nakon četiri godine istrage koju DORH vodi po prijavi Danka Končara, Vinka i Mirko Cetinski su još uvijek bez optužnice, pod blokadom imovine i izloženi gotovo svakodnevnim novim zahtjevima istrage, a oni su samo jedni od najeksponiranijih među brojnim građanima nad kojima se istrage 'vuku' godinama, bez sudskog pravorijeka.

Podnesak o kršenju ljudskih prava tijekom istrage koji je Vinka Cetinski priložila prijavi zastrašujući je dokument koji svjedoči o selektivnosti hrvatskog pravosuđa i razmjerima institucionalne torture koju prolaze određeni osumnjičenici (i njihovi najbliži), dok prijave protiv zaštićenih godinama leže u ladicama. Stoga je Vinka Cetinski, pored obraćanja glavnom državnom odvjetniku RH Dinku Cvitanu, odlučila alarmirati javnost i institucije Europske unije, koje na ovom konkretnom slučaju mogu, a kako je najavljeno i hoće, poduzeti monitoring rada našeg pravosuđa.

O neljudskom tretmanu tijekom proteklih godina, a o čemu je naveden tek manji dio, uz opsežnu je dokumentaciju, Cetinski izvijestila niz europskih institucija, od Europskog parlamenta i njegovog Odbora za pravosuđe i ljudska prava, Europske komisije i ostalih tijela EU, do pojedinačnih europarlamentaraca i svih država članica EU.

U podnesku Cetinski, kako navodi, nakon višekratnih, skupih i dugogodišnjih pokušaja DORH-a da je se pod svaku cijenu, u ime i za interes Danka Končara, a na trošak hrvatskih poreznih obveznika, stavi na optuženičku klupu, rezimira stanje u tom medijski do sada do nikada viđenih razmjera, umjetno režiranom, prenapuhanom i razvikanom istražnom predmetu.

DORH se, naime, nakon dugogodišnje bezuspješne istrage, doveo u situaciju da u beskraj produžuje istragu, šireći je na provjeru sveukupnih prihoda tijekom života Cetinskijevih, uključujući porezni nadzor, čije službenike potom, kad ne rezultira željenim nalazom – dokazom da su „Cetinski pokrali Končara" - sumnjiči za kazneno djelo, šaljući tako poruku ostalima.

– Već i samo pozivanje službenika jedne državne institucije na sastanke u ŽDO je toliko poražavajuće i skandalozno za funkcioniranje pravne države koje se ne može ničim opravdati, nego stvara dojam vršenja pritiska na jednu državnu ustanovu kako bi ona odradila svoj dio posla u interesu jedne strane, upozorava Cetinski.

Etički gledano, najtragičniji dio ipak je opis dijela istrage u kojem Putigna širi istragu na privatni život Vinke Cetinski. – Moju pokojnu majku po drugi put, ovoga puta mrtvu, „siluju" ne bi li možda „iskopali" što bi im moglo pomoći u prolongiranju istrage i progona mene i moje obitelji. Uzalud im trud, no ti emotivni invalidi čine nepopravljivu štetu i mojoj majci koja je daleke 1947. godine bila silovana od jugoslavenskog oficira i sedam puta ranjenog potencijalnog „narodnog heroja", mojeg biološkog oca, navodi Cetinski, otvoreno opisujući životne okolnosti i prilike svoje majke, za koje je istraga, uostalom mogla saznati upitom njoj, a ne poduzimajući inozemne istrage. – Sramota za sustav kojeg reprezentira Putigna, sramota i za njemu nadređene koji ga drže na tako odgovornom radnom mjestu i k tome ga još ovlašćuju da se bavi stvarima na granici nekrofilije, piše Cetinski. (MBM)

Cijeli podnesak o kršenju ljudskih i građanskih prava obitelji Cetinski možete pročitati OVDJE.

OVDJE možete pročitati kaznenu prijavu protiv državnog odvjetnika Eddyja Putigne.  
Komentari (33)
Trdi smrdi
33 Ponedjeljak, 22 Rujan 2014 13:56
carica
Kako to da čitaš samo ovaj portal, a ne i Faggianov Voice of Istria. I oni su u subotnjem izdanju objavili na udarnom mjestu dosta korektno isto što i ovaj portal. Nisu spominjali podnesak već samo kaznenu prijavu. Riječki Novi list malo skraćeno od iste novinarke, a danas čak i Morgenblatt iz Zagabrie koji je inače uz Voice of Istria glavni glasnogovornik dua Končar - Putigna (ŽDO) . Isto tako Index, Pula portal i još neki drugi. Baš si neki trdi koji sam jako smrdi.
Pritisak na pravosudje?
32 Ponedjeljak, 22 Rujan 2014 10:35
NoseTrimming
@ Trdi - Po tvojem mišljenju najbolje je izolirati pravosudne radnike od svih medija i vanjskih utjecaja, tako da smiju komunicirati samo međusobno. A to ionako dovoljno rade...

Čim pravosudnog udarnika upitaš za odgovornost, odmah zakmeči da se radi o pritisku na pravosuđe i da su oni neovisni.
Vrlo rado u medijima iznose svoje mišljenje i kad ih nitko za to ne pita, ali oni si neovisni. Pljuc!
Smrdi
31 Ponedjeljak, 22 Rujan 2014 10:23
Trdi
Smrdi ovaj cijeli tekst na pritisak na pravosuđe. Vrlo korektno i pošteno, nema šta. Avaj, imaju samo jedno mjesto na kojemu mogu optuženici napadati pravosuđe. Ovaj portal.
Prica s kljucem
30 Nedjelja, 21 Rujan 2014 13:59
rocco
Da bi se svatilo neshvatljivo u ovom slucaju, mora se samo znati cija je lova s kojom se Koncar razbacuje.
Kada to bude jasno, biti ce odmah sve jasno i logicno.
I zasto Putigna ovo i zasto Putigna ono, zasto Bajic ovo i ono, zasto MUP ovako i onako, zasto DORH tako i ovako, Zasto USKOK simo i tamo....
Sve bre UDBA, to je nasa sudba.
izgleda da kriminal caruje u Istri
29 Nedjelja, 21 Rujan 2014 03:34
maki56
To i nije čudno kad se Geneza infitrirala oko Mirne. Tko sa Genezom tikve sadi o glavi mu se razbijaju.
Cuvajte Mirnu kao zjenicu oka svog.
Baraj
28 Subota, 20 Rujan 2014 19:57
zmigo
svakako da ne trebas polemizirati sa mnom ali non stop tvrdis da je unistio dokaze pa daj onda te informacije o dokazima podijeli sa nama ili ušuti.
Možda me i zastupa, ti to neznas a tebi ga preporucam kao vrsnog stručnjaka kad budes DOLIJAO. Ili možeš angažirati svog prijatelja Veljovića, Stanića ili Borštnera!
Baraj
27 Subota, 20 Rujan 2014 19:55
carica
Veljoviću, "Veljoviću" ja sam bolesna osoba samo zato što nastojim razmišljati svojom glavom, a Vi ste O.K. koji bi zatvarali na vlastitu ruku i po vlastitoj prosudbi jer Vi "znate" istinu ali "ne znate" ni glavne aktere u ovoj nabildanoj aferi kojom se polušava sakriti stvarni lik i djelo Danka Končara po svemu sudeći kriminalca s iskustvom.
Zanimljivi ste mi svi vi koje Končar uopće ne zanima - veliki "investitor" koji još jednu lopatu nije zabio u istarsku zemlju ali već ubrzano prodaje sve što je kupio po u prosjeku 4 eura većoj cijeni od one po kojoj je istu kupio i bio pri tome "oštećen" . Klasično pranje novca to barem treba biti jasno svakoj iole pismenoj osobi. I to pranje sa zaradom. Inače pranje novca košta, kako eksperti kažu i do 35 %.
Zmigo
26 Subota, 20 Rujan 2014 19:45
Baraj
Šta bi Ja sada trebao sa tobom polemizirati koji su dokazi bili gore? Ako misliš da gosp. Hrvatin nije kompromitirao svoje zvanje, neka te onda zastupa na sudu (možeš misliti)! Vi svi mislite da je Uskok i policija neka zadruga, koja nije u stanju odraditi svoj posao prikupljanja dokaza, te da su u najboljem slučaju Vama dužni podnositi izvješće za vrijeme trajanja policijske istrage! Pazi da i ti ne dolijaš!
jasamza ili milicija u policiji (MUP)
25 Subota, 20 Rujan 2014 19:41
carica
Odgonetaj što su to Jakovčićev posilni Zenzerović, ti i kompanija bela tako indikativnoga pronašli a što bi ukazivalo na utemeljenu sumnju.
Bilo bi zanimljivo kada si već involviran u milicijske poslove u MUP-u da nam kažeš što je istarska policija u posljednje 3 - 4 godine odradila na području gospodarskog kriminala. Radili ste samo Cetinske i Kempinski i ništa više. U Istri sve O.K. nitko ne krade, nitko ne vara sve pošten od poštenijeg pod dirigentskom palicom Ivana Jakovčića, njegovih doglavnika "brdara", Barbariga Dragonera za vas ne postoji, Pula parking također, Mirkovićeve Ceste isto tako, Faggian, kojekakve uljare pa i ona Vodnjanska također, Coin, Urnis 72, Tedi Chiavalon, Marčana, Viškovići, Jakovčićevo servisiranje kredita, Veljko Ostojić i njegove ženskice, zlatni kilometar u Puli, dilanje droge i pranje novca od droge ... ne vi ste angažirani da njušite u ime privatnog "problema" Danka Končara umjesto da to on sam utuži ako ima za što privatnom tužbom prije svega na Trgovačkom sudu gdje to inače u sličnim slučajevima rade "obićni smrtnici". Konjino jednospolna !
Carica
24 Subota, 20 Rujan 2014 19:34
Baraj
Vi ste svakako bolesna osoba i drago mi je što sa vama samo virtualno kontaktiram, tako da imam mogućnost jednim klikom miša zaboraviti da uopće postojite! Mora da imate valjane razloge ne voljeti gosp. Veljovića do te mjere, da svaki ozbiljan sugovornik u Vama izaziva osjećaj njegove prisutnosti, sigurno postoji i stručan naziv za takvu opsesiju nečijim likom i djelom. Zbogom!
E moj jasamza
23 Subota, 20 Rujan 2014 18:20
zmigo
I ponovo: da i???? Ni ja nisam luk jeo ni mirisao i bas me briga za njih i bilo koga. Ali dajte vise ljudi prestanite komentirati iz ciste zlobe. Dug je put od kaznene prijave do pravomocne osudujuce presude. Mediji svasta pisu i u vecini slucajeva uvecaju situaciju. Za svaki osudujuci pravorijek potrebno je imati dokaze, a do tada je svako nevin dok mu se ne dokaze suprotno (kazneni zakon Rh). Zasto se ne pitate, zasto nije podignuta optuznica i protiv upravnog vijeca rovinjske bolnice, da li je i taj slucaj vodio Eddy Putigna. Pitam se da li uvazeni gospodin selektivno vodi kaznene postupke pouputama Nina parlamentarca? Da li svi ostavljate mogucnost da i zamjenik drzavnog odvjetnika moze pociniti kazneno djelo? Nazalost ja ostavljam takvu mogucnost jer svi smo mi ljudi a ima nas svakakvih i to vise zlonamjernih. Da li u ovoj cjelokupnoj situaciji sa Cetinskima ima mozda nekakvih interesa, politickih, materijalnih itd? Bojim se da ima jer sve okolnosti upucuju na tako nesto. Da li se netko pita vec jednom od kuda je dosao taj Koncar, pa covjek ima prebivaliste u hotelu u Johanesburgu, da li se netko pita na koji su nacin povezani Koncar, Veljovic, Jakovcic, Nobilo, Cacic, Mesic.....Idemo komentirati realnije, bez zlobe, argumentirano.
Lp
žmigo, "ja nit' luk jeo nit' mirisao"
22 Subota, 20 Rujan 2014 17:21
jasamza
baš me briga za sve sudionike i njihovu sudbinu no da su uništeni dokazi ne tvrdim ja već policija koja je podnijela kaznenu prijavu

http://istarska.policija.hr/MainPu.aspx?id=90709

EOD
jasamza
21 Subota, 20 Rujan 2014 16:41
zmigo
Da i? I koji su dokazi bili gore?????
I ti znas nesto vise kao i Baraj. Bilo bi ti pametno skočiti skupa s Barajem u more!
"neka institucije rade svoj posao"
20 Subota, 20 Rujan 2014 16:24
jasamza
Obavljenim očevidom, utvrđeno je kako su kućišta i magnetne pločice bačeni u kante za odlaganje otpada na području Rovinja i Bala.

http://www.vecernji.hr/crna-kronika/v-cetinski-pritvor-a-hrvatinu-prijava-zbog-unistenja-dokaza-276408
Dvospolac
19 Subota, 20 Rujan 2014 16:08
jasamza
šta si se tako zapjenio?- smiri se.Nisam znao da će te tako pogoditi moj katarač, baš u oko tvoje piturano.Nedaj se omesti,nastaviti ti slobodno i dalje sa tvojom advokaturom, zanimljiv si.
LP :-)
P.S.-i dalje sam ostajem impresioniran bračnim parom
Uostalom pitam se
18 Subota, 20 Rujan 2014 15:52
carica
Zbog čega Cvitan još nije dao uhititi Eddya Putignu. Ove optužbe iz predstavke i kaznene prijave Cetinskih imaju i te kakvu težinu, a Edddy Putigna svakako može utjecati na svjedoke ali i graditi svoju obranu sa svojim poslodavcima koncentriranim oko Danka Končara.
Baraj
17 Subota, 20 Rujan 2014 15:28
carica
Tko tu ne radi samo "psihograme" već i izravno optužuje, "odlučuje" tko bi trebao biti u zatvoru itd. ste Vi štovani i pokvareni glumče uglađenog gospodina. Ako ste sigurni u ono što tvrdite, onda sigurno znate tko je Veljović, a mogu si zamisliti da ste to čak i osobno on. Vidi se da ste zarobljenik sustava u kojem se formirao i Putigna naime onom gdje suci samo čitaju od drugih institucija napisane presude, već prema tomu što je u "državnom interesu". A državni interes to su ONI. Otpihnite sa nekakvim konstrukcijama o uništavanju hardvera i sličnim glupostima. Najlakše je ubaciti u diskusiju nekakvu izmišljenu konstrukciju kako bi se onog koji je određen da bude osuđen osudi. Fujjjj... Uostalom da je to tako već bi Putigna podigao kvalitetniju optužnicu koju bi sud prihvatio u ove četiri godine, a ne ovako da spašava Končara i njegovu suradničku, koruptnu i kriminalnu ergelu otvarajući nove istrage koje sudovi odbijaju. Ohrabrena sam jer EU institucije pokreću izravni monitoring nad ovim pravosuđem na pojedinim slučajevima. Najveća mafija je ona koja pravosudno pokriva kriminalce poput Končara, Jakovčića ...
jasamza
16 Subota, 20 Rujan 2014 15:16
carica
Pametan može lako glumiti budalu dok je obrnuto nemoguća misija. Što se kod tebe jasno vidi, Mr. Konjina! (ako sam ja Lady GaGa onda si ti Mr. Konjina, barem dobro zvuči)
Lupetaš gluposti jer si sirota, jalna, bolesna duša. Najsnažnije "oružje" ti je katarač ako uopće znaš što je to.
Baraj,ribo
15 Subota, 20 Rujan 2014 15:10
zmigo
pitam se kako ti znas da je Hrvatin uništio dokaze?! Ili si bio sa njim ili imas veze sa odvjetničkim uredom Veljović ili jos bolje sa ŽDO u Puli???
Ako imaš kakve informacije i dokaze daj ih podijeli sa nama s obzirom da koliko ja znam to još nije dokazano.
carica..
14 Subota, 20 Rujan 2014 15:04
josme
Sanaderu i nisu ništa konkretno dokazali..to je bila više politička volja da se pokaže snaga..a i kod njega je dugo trajalo..samo ti izračunaj..suđenje je počelo 2011 a prije toga istražne radnje pa čekanje da ga dovuku iz Austrije...i još nije sve gotovo...
btw.V.Cetinski nije bila ministrica nego doministrica turizma a ministar je bio I.Herak..a što se tiče vlasi ..od 1945 god pa do danas su komunjare na vlasti i bile i ostale,bez obzira koja stranka dobila izbore...
JOŠ U RUBRICI
Plenković u četvtak i petak na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu
Splitski gradonačelnik Krstulović Opara ima melanom i metastaze na mozgu
Dalić o spašavanju Uljanika: Brodogradilište treba što prije pristupiti restrukturiranju i izboru strateškog partnera
VRO Maslenica putokaz i uzor u djelovanju za dobrobit Hrvatske
Komadina: 3. maj će i dalje graditi brodove, a opremanje bi se se eventualo radilo u Uljaniku
U hrvatskim skloništima više od 1000 pasa, udruge apeliraju na udomljavanje

NAJNOVIJE VIJESTI

<
1 / 4
>

NAJKOMENTIRANIJE

NAJČITANIJE

POSLJEDNJI KOMENTARI

NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

NAJKOMENTIRANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

Mahjongg
Igrano:419752
293185Gost
Bejewel
Igrano:153277
8984Gost
Tetris
Igrano:121322
1318500Gost
Pacman
Igrano:73373
165390Gost
Gold miner
Igrano:54532
420000Gost
Jamb
Igrano:40910
1322Gost
Snake
Igrano:20949
3814Gost
Hexxagon
Igrano:17576
58Gost
Frogger
Igrano:15523
15170Gost
Invaders
Igrano:12254
111730lab
Simon
Igrano:10190
27Gost
Sudoku
Igrano:10176
148000Gost
Crvena Brada
Igrano:8644
Gost
Opasno nebo
Igrano:8451
Gost
Gurni Pingvina
Igrano:7989
Gost
Jetpack Stan
Igrano:7857
19715Gost
Ufo Joe
Igrano:7375
Gost
Ninja Kid
Igrano:6906
6000Gost
Ninja
Igrano:6778
Gost
Klonovi
Igrano:6279
Gost
1
2
3
4

iPress.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice iPress.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice iPress.hr kliknite na SLAŽEM SE