Baner
Hrvatska
NASLOVNICAISTRAGRADOVI I OPĆINECRNA KRONIKAHRVATSKAVAŠE VIJESTIGOSPODARSTVOKULTURASPORTSVIJETMAGAZINWEB KUHINJAZDRAV ŽIVOTTECHNOĐIR PO ISTRI

"Slučaj Cetinski propao, država mora otkriti od kud D. Končaru milijuni eura!"

Objavljeno: 18.08.2014. | 10:00

Zadnja izmjena: 18.08.2014. | 10:22Pošalji na:

 
 
 

Mislim da se prema interesu „javnosti" razina publiciteta koja se pridaje „slučaju Cetinski" približava onom koju su nekoć imali Bonnie & Clyde, zloglasni pljačkaši banaka koji su harali središnjim dijelom SAD - a tijekom razdoblja Velike depresije. Prema broju medijskih naslova, breaking news  i nevjerojatnoj pompi svakako, a, s druge pak strane, i naša gospodarsko - socijalna situacija se ne treba stidjeti usporedbe s krizom toga vremena. U međuvremenu, moj suprug i ja, nemamo više apsolutno ništa protiv toga. Sve je iznijeto što se očito moralo iznijeti, a ako nešto još nije neka se samo iznese. Mi nemamo ništa protiv.

Kada se povuče rezime ovih posljednjih tri i pol godine onda se može uočiti kako je sve ono što je prenapuhano prezentirano nakon moga spektakularnog uhićenja polako došlo u granice realnog te se sada jasno vidi da uopće nije bilo nikakve pravno valjane osnove za neviđeni progon mene i moje obitelji već se sve svelo samo na vrlo temeljito provjeravanje podrijetla naše imovine, a navodna Končareva „potraživanja" splasnula su od prvotnih 120 milijuna eura na gotovo pa ništa, navodi Vinka Cetinski u priopćenju upućenom medijima i poziva državne organe da ispitaju i podrijetlo milijuna eura Danka Končara baš kao što su 'pročešljali' i njihovu imovinu.

- Zanimljivo da se sada počelo sumnjati i u potvrde koje sam priložila uz određena sredstva koja smo suprug i ja neupitno zaradili u minulih pa gotovo pola stoljeća. A te potvrde su samo posljedica moje pedantnosti jer ja imam sačuvano sve što sam dobila u ruke, a tiče se zarade, kako moga supruga tako i mene i to gotovo kroz čitav naš radni vijek. Moram napomenuti da ja radim čitav svoj život na relativno dobro plaćenim radnim mjestima, od šefice recepcije u hotelu pa do raznih direktorskih mjesta kao i dugogodišnjeg položaja zamjenice ministra turizma i redovne profesorice na fakultetu. Moj suprug je, uz uspješnu umjetničku karijeru, uvijek bio i zaposlen i to na dobro plaćenim radnim mjestima. Sve je to lako dokazivo i sasvim dostatno da debelo pokrije našu imovinu i bez nekih sada „problematiziranih" potvrda u čiju se vjerodostojnost sumnja. No, svako zlo za neko dobro. Nadam se da će po našem „modelu" istrage započeti provjera stečene imovine i svim novo bogatunima pa neka se vidi od koga je Hrvatska pokradena. Ovako ispada da su Vinka i Mirko Cetinski najveći problem Hrvatske i da nas nema Hrvatska bi valjda živjela u punoj zaposlenosti i blagostanju.

Prirodno bi bilo da se na nas, kao logičnom primjeru i usporedbi, odmah nadoveže ispitivanje porijekla imovine Danka Končara kojega, zbog njegove sumnje da smo ga mi oštetili, servisiraju poreski obveznici već četvrtu godinu financirajući policijske i DORH-ove istrage. Može se, zapravo trebalo bi, i njega provjeriti barem za posljednjih deset godina pa da se vidi kako su on i njegova obitelj tada bili znatno slabijeg imovinskog stanja od obitelji Cetinski. Neka gospodin Končar obrazloži kako je moguće da su on i njegova obitelj prije manje od deset godina živjeli u socijalno mizernim uvjetima. Kako on osobno, tako i njegova djeca, sestrične, ženina majka u Beogradu itd.

Kako to da je uvijek spavao kod nas privatno da smo ga konstantno hranili, vozili naokolo na naš trošak, kako je moguće da on nije platio ni litru goriva, jednu kavu, a kamoli nekakav ručak!?

Što se to odjednom dogodilo da je Danko Končar, preko noći, počeo kupovati kuće za dio svoje obitelji i sebe, a da je do tada spavao u  zdravstveno upitnim  prostorijama kod svoje sestrične u Zagrebu, da mu je sin imao stančić na osmom katu jednog zagrebačkog nebodera... majka od supruge u također vrlo jednostavnim i siromašnim uvjetima.

Bio bi red da naša država preispita od kuda i kako se on počeo razbacivati sa milijunima eura koje do tada očito nije imao. Od kuda mu, je li igdje platio porez na njih?  Na naše kaznene prijave, na prijavljene prijetnje smrću ništa se nije činilo i ne čini od tijela represivnog aparata i DORH-a. Glavni mediji za takva pitanja ne pokazuju nikakav interes. Krajnji je trenutak da se i u tom pogledu nešto učini.

Ovo što je sada medijski „na redu" više nije ničim utemeljen „javni interes" već igra, pritisak na pravosuđe da se barem nekako opravda brutalni tretman kojem smo moja obitelj i ja već godinama izloženi zbog privatnih interesa Danka Končara.  Želi li naša država sada da cjelokupnu našu imovinu damo Danku Končaru jer je on izrazio sumnju, a državni ga represivni aparat i političari revno slušaju i služe?

Gdje je JAVNI INTERES zastupljen u slučaju Končarevih sumnji da je materijalno oštećen? Nije li to njegova privatna stvar i privatni rizik koji se regularnim sudskim postupkom treba raščistiti? A ne treba li upravo sam Končar biti predmetom JAVNOG INTERESA koji ulazi sa ogromnim sredstvima nepoznatog porijekla u područja koja su od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku? Moja saznanja o tome su sasvim sigurno razlog zbog kojeg nas se tako brutalno proganja. Očito je D. Končar sa svojim savjetnicima procijenio da me se svim sredstvima treba onemogućiti, učiniti nevjerodostojnom, da njega i njegove namjere u RH javno ne raskrinkam. Što ja i mogu ali to očito nikoga (za sada) od odgovornih u našoj državi ne zanima, navodi u priopćenju prof. dr sc, Vinka Cetinski. (iPress) 
Komentari (9)
Onur Ezelski
9 Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 21:55
carica
Nije teško pronać. Imaš masu članaka o tom špekulantu, peraču novca, kriminalcu. Neki tvrde, a on ne tuži da pere novac Marka Miloševića, sina Slobodana. Osobno sam to pročitala najmanje desetak puta.
Koliko je meni poznato ovo da će progovoriti V. C. po prvi puta najavljuje. Budi malo strpljiv.
carice
8 Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 19:20
Onur Ezelski
A gdje to na internetu ima sve o tome što končar radi????
Ima do određene točke i nema dalje! Sve ostalo što komentiramo su pretpostavke ili pak saznanja nekih koji nemaju dokaze o tome.
Samo znam, odnosno pretpostavljam da je zaštićen kao lički medvjed... Vinka puno priča a ništa ne kaže.... Podsjeća me na Kajina.
Da, otkriti od kuda ?
7 Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 16:58
shooter9
Trebalo bi mnoge ( 200 famoznih ) u ovoj "banani" od države pitati od kuda im ali tu se nitko ne usuđuje zagrepsti.
Sigurnije je nekog jadnika pritisnuti i ovršiti za parstotinjak kunelića koji nema novca niti advokata angažirati.
Onur Ezelsk
6 Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 15:29
carica
A ovo je već malo mudriji i "mekši" komentar. Tko o Končaru danas još uvijek ne zna što "radi" (kemija) sam si je kriv. Na internetu se o njemu možeš i te kako dobro informirati.
Icke lišera
5 Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 15:22
carica
Koji kretenski komentar. To valjda pišu omladinci Jakovčićeve mafijaške organizacije.
Končar koristi DRŽAVU (jer ju je podmitio - Sanadera, Jakovčića, Čačića, Linića, Lorencina ...) da proganja Cetinske, na račun poreskih obveznika, zato jer su ga oni navodno oštetili. To je njegova privatna stvar i on bi sam to trebao pokrenuti na redovnom sudu. I dokazati, a što očito ne uspjeva ni ovim dudekima iz DORH-a.
A to što ti znaš pod tako "znakovitim" nickom možeš Jakovčiću objesiti o rep.
Vinka.....
4 Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 14:45
Onur Ezelski
Mislim da bi gospođa Vinka već jednom trebala iznijeti te argumente što ima protiv Končara a be samo lupati po praznoj slami. Nije valjda da se boji da ce je Danko Končar tužiti za klevetu?! Pa šta joj to uopće više i znači ako je tako.... Jedna tužba ili kaznena prijava, više- manje!!!!
Dajte više konkretne informacije!
Nije da mu je taj Končar simpatičan aki je u ovom trenutku puno vjerodostojniji nego obitdlj Cetinski!
Ovo je sve skupa prava američka sapunica!
Omerta
3 Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 12:24
rocco
Vinka Cetinski ovdje postavlja prava pitanja. Danko Koncar sigurno treba nekom u Hrvatskoj objasniti porijeklo svoje imovine. Problem je sto oni ( u "institucijama" ) kojima je objasnjeno porijeklo novca, su dio tog novca sami dobili.
Od iste ste pašte.
2 Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 11:17
u ime naroda
Kao i iakovcic,ostojic,sanadero,cehok,merzelica,itd u kratkim riječima vi ste jena velika fameja lopova i prevaranata i more vas bit stid i sramota što uopče tražite opravdanja za kriminal koji provodite.
Draga Vinka Cetinski
1 Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 10:57
Icke lišera
Ako ste ti i tvoj glupi suprug nevini objasni cjelokupnoj HR javnosti zašto je Mirko prilikom kupoprodaje zemljišta kao nekakav kamatar, zajedno sa prodavateljima odlazio u banku i uzimao dio gotovine za sebe.
NAravno da su prodavatelji zemljišta, u strahu od zatvora odmah sve priznali istražiteljima, đaba mu naknadno uvjeravanje istih da poriču njegovu šporku rabotu.
JOŠ U RUBRICI
Sindikat metalaca traži ostavku M. Percana, direktora Brodogradilišta 3. maja
Umirovljeni general Stipetić oporavlja se od moždanog udara
Plenković u četvtak i petak na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu
Splitski gradonačelnik Krstulović Opara ima melanom i metastaze na mozgu
Dalić o spašavanju Uljanika: Brodogradilište treba što prije pristupiti restrukturiranju i izboru strateškog partnera
VRO Maslenica putokaz i uzor u djelovanju za dobrobit Hrvatske

NAJNOVIJE VIJESTI

<
1 / 4
>

NAJKOMENTIRANIJE

NAJČITANIJE

POSLJEDNJI KOMENTARI

NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

NAJKOMENTIRANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

Mahjongg
Igrano:419791
293185Gost
Bejewel
Igrano:153280
8984Gost
Tetris
Igrano:121329
1318500Gost
Pacman
Igrano:73373
165390Gost
Gold miner
Igrano:54534
420000Gost
Jamb
Igrano:40912
1322Gost
Snake
Igrano:20949
3814Gost
Hexxagon
Igrano:17576
58Gost
Frogger
Igrano:15523
15170Gost
Invaders
Igrano:12254
111730Gost
Simon
Igrano:10191
27Gost
Sudoku
Igrano:10176
148000Gost
Crvena Brada
Igrano:8644
Gost
Opasno nebo
Igrano:8451
Gost
Gurni Pingvina
Igrano:7989
Gost
Jetpack Stan
Igrano:7857
19715Gost
Ufo Joe
Igrano:7375
Gost
Ninja Kid
Igrano:6906
6000Gost
Ninja
Igrano:6778
Gost
Klonovi
Igrano:6279
Gost
1
2
3
4

iPress.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice iPress.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice iPress.hr kliknite na SLAŽEM SE