Baner
Baner
Hrvatska
NASLOVNICAISTRAGRADOVI I OPĆINECRNA KRONIKAHRVATSKAVAŠE VIJESTIGOSPODARSTVOKULTURASPORTSVIJETMAGAZINWEB KUHINJAZDRAV ŽIVOTTECHNOĐIR PO ISTRI

Hasanbegović: Plenković je izabrao put koji vodi u moralnu kaljužu

Objavljeno: 08.05.2017. | 09:41

Zadnja izmjena: 08.05.2017. | 12:57Pošalji na:

 
 
 

ZAGREB - Stvorio se dojam da se HDZ u 'aferi Agrokor' pretvara u zaštitnika i jamca upravljačkih i vlasničkih struktura toga koncerna, koji je proizveo čitav koloplet nejasnoća, a koje će u konačnici imati i pravosudni epilog. Danima sam sebi postavljao pitanje smije li stranka biti dovedena u položaj taoca i smije li se razvrgnuti koalicijski odnos, a da se ne nazire neki drugi, koji ne bi bio obična politička trgovina bez svjetonazorskog utemeljenja. Smije li pozicija HDZ-a i Vlade ovisiti ne samo o jednom čovjeku, nego čak i o čovjeku koji nije član stranke. Kada je sam Andrej Plenković izabrao taj put, bez ikakvih konzultacija sa stranačkim tijelima, a koji smatram pogrešnim i upustio se u manipulacije koje politički život pretvaraju u kaljužu, bio je to trenutak u kojem glas savjesti mora imati prednost, rekao je danas saborski zastupnik i član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović, na konferenciji za medije sazvanoj kako bi obrazložio svoje razloge za pristupanje nezavisnoj listi Brune Esih za zagrebačku Gradsku skupštinu.

U iznimno otvorenom i oštrom nastupu, Hasanbegović je, uvodno se pozvavši na Marxovu izreku da se povijest ponavlja, prvi put kao tragedija, a drugi put kao farsa, podsjetio da je sam Plenković prije godinu dana pozvao na političku odgovornost prema Hrvatskoj, gdje stranka i država ne smiju biti talac jednog čovjeka, tada Tomislava Karamarka te istaknuo da su danas HDZ i vlada dovedeni u položaj talaca sudbine ministra financija, svojedobno preslagivačkog mandatara, s kojim je, inače, kao ministar kulture u vladi Tihomira Oreškovića korektno surađivao.

Hasanbegović je izložio da je predsjednik stranke sam odlučio ugroziti opstanak vlade, pri čemu je na eventualnim izborima HDZ i dalje favorit, ali zbog slabosti konkurenata, te je u takvim okolnostima odlučio na kocku staviti svoju političku sudbinu. Pri tome od odgovornosti za sadašnju situaciju nije izuzeo Most.

Uvjeren je da izražava stav mnogih članova HDZ-a i njegovih birača, zastupajući političke vrijednosti na kojima je HDZ sazdan.

- Svjedoci smo da dio stranačkog vodstva želi dogovorima ispod stola iznevjeriti rezultate izbora i HDZ osuditi na koaliranje sa svjetonazorski nespojivim strankama i uvesti ih u vladu bez obzira na odluku birača izraženu na posljednjim dvojim izborima za Sabor, rekao je Hasanbegović.

Podsjetio je da je u dva navrata hrvatski narod većinsko povjerenje dao HDZ-u, čime je jasno pokazao da ne želi da Hrvatskom upravljaju SDP, HNS, IDS, SDSS notornog Milorada Pupovca, Milan Bandić i njemu slični. - No, svjedoci smo da dio stranačkog vodstva, zapravo sam predsjednik Plenković sa svojim nevidljivim, ali svakome prepoznatljivim mentorima, želi dogovorima ispod stola, jeftinim političkim smicalicama iznevjeriti rezultate tih izbora, da želi Hrvatsku demokratsku zajednicu osuditi na koaliranje sa spomenutim malim strankama, koje su svjetonazorski nespojive sa svjetonazorom HDZ-a, a potom nas neizbježno uvesti u poslijeizbornu, protudemokratsku, status-quo - tzv. veliku koaliciju s SDP-om, odnosno uvesti u vladu upravo te stranke ne obazirući se na vrijednosti i načela koja su upisana u programu HDZ-a, rekao je Hasanbegović.

Odgovarajući na novinarska pitanja o potpori ministru Mariću u Saboru, pojasnio je da nije želio dopustiti da se njega i Esih okrivi za pad vlade i nove izbore, umjesto onih koji odluke donose i koji jedini za to mogu biti odgovorni. Pozvao je članove i birače stranke da razmisle žele li da HDZ bude produžena ruka struktura iz Bruxellesa i franšiza europučana ili zastupnik hrvatskih interesa.

Odluku da pristupi listi Brune Esih obrazložio je zastupanjem onih vrijednosti koje i sam zastupa i koje dijele mnogi članovi i birači HDZ-a, istaknuvši da je ta lista jedino stvarno utočište onima koji moraju birati između neizlaska na izbore u Zagrebu i biranja Milana Bandića. - Izbori u Zagrebu prelaze okvire lokalnih izbora. Lista Brune Esih predstavlja svjetlo na obzoru, nagovještaj da stasaju ljudi neopterećeni komunističkom prošlošću i predani demokraciji i nacionalnim interesima. Ne očekujem laganu pobjedu, no da tim načelima čvrsto ne vjerujem ne bih bio ovdje.

Sam neće istupiti iz HDZ-a, nego će o tome, rekao je, "kao i o svemu odlučiti Plenković, u konzultaciji s Vladimirom Šeksom i Davorom Božinovićem. (iPress) 
Komentari (21)
yugoslave, komunjaro stara, čobane iz Požarevca
21 Srijeda, 10 Svibanj 2017 11:38
anti-fascist
nismo ni sumnjali da si upućen u to kada je točno bio rođendan druga Tita, tvog neprežaljenog idola i tvorca države koju si toliko volio i za kojom još neutješno patiš i zbog čega u sebe ulijevaš enormne količine alkohola - posljedice su vidljive: tvoj je mozak odavno spržen do veličine graška
Zar su počeli već kunelići i drugo blago reklamirati...
20 Srijeda, 10 Svibanj 2017 11:12
uskaric
...falsificirani rođendan tvorca jbtitovog Golog otoka i krivca
za punjenje još neotvorenih masovnih grobnica diljen SLO i Hrvatske ?!

SVE ZA HRVATSKU ISTRU - HRVATSKU ISTRU NI ZA ŠTO !!
yuskariću yugoslave iz požarevca zvani gargamel i falsifikator
19 Srijeda, 10 Svibanj 2017 05:58
zec sive boje
približava se 25.5, dan mladosti
Uskaric alias Ninoslav
18 Utorak, 09 Svibanj 2017 19:25
shooter9
Još uvijek mlataraš po 45-oj i nikako da progledaš a vjerovatno i spavaš sa slikom Tite koliko ti fali .Daj više skini se sa portala pa danas je 2017. oli ti 21 stoljeće retardu.
SMRT FAŠIZMU - NACIZMU I KOMUNIZMU !!
17 Utorak, 09 Svibanj 2017 16:18
uskaric
Danas se slavi u slobodnoj i demokratskoj Europi DAN POBJEDE
NAD FAŠIZMOM ! U jbtitovoj nedemokratskoj dfj,fnrj,sfrj slavio se po naredjenju 15.5.kao tobožnji dan "pobede", jer je trebalo na brzinu u razdoblju od 9.do.15.5.1945. još napuniiti neke masovne grobnice (Samo u SlO više od 600 registriranih a još
neotvorenih !!)ratnim zarobljenicima, civilima, ženama i djecom
i tako "ušićariti" neku medalju od zločinca staljina....

VOTA BRUNA !!

SVE ZA HRVATSKU ISTRU - HRVATSKU ISTRU NI ZA ŠTO !!
otp.
16 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 19:25
paris hilton
Viš kako je demokracija krasna stvar. Evo, za tebe - Radnička fronta. Molim, uključimo se, glasajmo
ETO, VEĆ I PRIJE 134 GODINE POČELE SU OBJEDE I LAŽI !!!!!!!
15 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 19:24
shooter9
August Šenoa 1880-te na Staru godinu

> "Svršeni su računi ove godine. Bila je crna po nas Hrvate. Dobrote ne doživismo nikakove, zla i premnogo... Ne samo ljudi, ne samo Mađari i Austrijanci, i narav se protiv nas urotila, na nas biedne Hrvate. Hoće li bolje biti? Mora jedanput ta gore ne može biti nego što je sada. Da se ta crna godina i ljuto završi, padala je danas u Zagrebu tuča.
> Vrijeme je toplo, vlažno kao u proljeće, snijegu ni traga. Mi stojimo moralno i materijalno u blatu. Hoće li Bog tom bijednom narodu ikada pomoći? upitah se često za ovih zadnjih dana godine. Čovjek gotovo da dvoji, toliko se pojavilo kod nas kukavica, toliko ništarija i propalica, toliko ima lopovštine da te groza hvata. Poštenje, dosljednost, karakter, dan danas su kod nas gotovo suvišna pojava".
>
> August Šenoa prije točno 134 godine, 31. 12. 1880.
Paris draga
14 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 18:43
otpisani
Kuda bi ti više naprijed ? Već četvrt stoljeća idemo naprijed pa vidi gdje smo!
.... nazad treba, nazad ;)
Što siješ to i žanješ
13 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 18:34
shooter9
Sve je to sjeme i plod zločinačke organizacije sa rukom na srcu i drugom u našim džepovima.Toliko smutnji , laži i afera da se sami sa sobom ne mogu sastaviti.Da imamo normalne ljude i vladu sa resursima kojima raspolaže Croatia ,Monte Carlo bi za nas bio pičkin dim ali sa ovim našim političarima zaslužno je predzadnje mjesto na ljestvici uspješnih zemalja (kategorija smeće) i visoko drugo mjesto na top listi iza Kolumbije po korupciji i kriminalu.
12 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 18:13
paris hilton
Eh, dečki, ponekad se pitam o smislu. Jedan, kako sam i pretpostavila, piše da sam za Hasana i HDZ istovremeno, i to baš ispod ovog teksta, a drugi pada na štoseve o crnom i crvenom. Ajd, dobro, svi mi zajedno i u prosjeku činimo ono što nam ne da naprijed i bolje. Ali, optimistična sam!
paris
11 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 14:07
otpisani
bolje ti je šutjeti, što više govoriš, to više svojih mana otkrivaš; sad sam skužio da si i daltonistica - očigledno ne prepoznaješ razliku između crne i crvene boje ;)
yušljiva budalo iz Požarevca, yugoslave yucccckaricu
10 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 14:03
anti-fascist
otkuda tebi pravo falsificirati povijest i lagati
YUskaricu i paris
9 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 13:56
nenad.321
prosvijetljenja i pametovanja od osoba poput vas mi ne rabe,drzite si vi svog hassana i hdz-a a nas postene istrijane pustite na miru
hvala!
nerad 1.2.3. ...čudni orjunaš-nikad naš...
8 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 13:50
uskaric
...može te biti sram da sve one koji imaju neko drugo mišljenje
Koje je suprotno od tvog, što su ti ulili u ostatak indoktriniranog mozga tvoji
"vaspitači" u Kumrovcu odmah nzivaš "fašistička gamad".
Odakle ti samo to pravo?
Uredništvo: zašto dopuštate tom profesionalnom antiIstranu
i mrzitelju svega ovdje u našoj hrvatskoj Istri?
7 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 13:41
paris hilton
Nenade, svaki normalan čovjek je i antifašist i antikomunist, ali ne očekujem da ti to shvatiš.
hassane
6 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 13:30
nenad.321
podrzavaju razni parisi,yuskarici,rayuli i ostala fasisticka gamad....
fujjj
kako kaze anti-fascist kako je dosao tako ce i otici.... nadam se sto prije
bolje nije ni zaslužio
5 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 13:26
anti-fascist
prodana duša
4 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 12:58
paris hilton
Na kraju se punti broje. A da će mu bit lako, neće
kako je počeo
3 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 12:32
anti-fascist
ubrzo će sam biti od(e)ran ... komunjare,udbaši i titovci iz zločinačke ne praštaju
2 Ponedjeljak, 08 Svibanj 2017 12:20
paris hilton
Hasane, svaka čast, samo deri po udbašiji i titovcima

NAJNOVIJE VIJESTI

<
1 / 4
>

NAJKOMENTIRANIJE

NAJČITANIJE

Baner

POSLJEDNJI KOMENTARI

NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

NAJKOMENTIRANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

Mahjongg
Igrano:417882
293185Gost
Bejewel
Igrano:152616
8984Gost
Tetris
Igrano:120139
1318500Gost
Pacman
Igrano:73179
165390Gost
Gold miner
Igrano:54253
420000Gost
Jamb
Igrano:40736
1322Gost
Snake
Igrano:20851
3814Gost
Hexxagon
Igrano:17487
58Gost
Frogger
Igrano:15380
15170Gost
Invaders
Igrano:12146
111730lab
Simon
Igrano:10104
27Gost
Sudoku
Igrano:10081
148000Gost
Crvena Brada
Igrano:8567
Gost
Opasno nebo
Igrano:8365
Gost
Gurni Pingvina
Igrano:7901
Gost
Jetpack Stan
Igrano:7781
19715Gost
Ufo Joe
Igrano:7303
Gost
Ninja Kid
Igrano:6833
6000Gost
Ninja
Igrano:6702
Gost
Klonovi
Igrano:6211
Gost
1
2
3
4

iPress.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice iPress.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice iPress.hr kliknite na SLAŽEM SE