Baner
Gradovi i općine
Vodnjan
NASLOVNICAISTRAGRADOVI I OPĆINECRNA KRONIKAHRVATSKAVAŠE VIJESTIGOSPODARSTVOKULTURASPORTSVIJETMAGAZINWEB KUHINJAZDRAV ŽIVOTTECHNOĐIR PO ISTRI

U Vodnjanu 13. Dani mladog maslinovog ulja: Ovo je priča o našoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

Objavljeno: 17.11.2017. | 20:03

Zadnja izmjena: 17.11.2017. | 20:22



Pošalji na:

- Vodnjan je grad priča, a priča o maslinovom ulju je priča o našoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, rekao je danas na otvorenju 13. Dana mladog maslinovog ulja gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović poželjevši izlagačima, njih više od stotinu, sklapanje novih prijateljstva i partnerstva.

13. Dani mladog maslinovog ulja okupljaju rekordan broj izlagača iz cijele Hrvatske, Italije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije itd., a tijekom tri dana očekuje se više od 20 tisuća posjetitelja i ljubitelja mladog maslinovog ulja.

Organizator manifestacije je Grad Vodnjan, a suorganizatori su Turistička zajednica grada Vodnjana, LAG južne Istra, udruga Agroturist Vodnjan, Poljoprivredna zadruga Vodnjan te tvrtke Castelier i Contrada. Pokrovitelji su  Istarska županija, Ministarstvo turizma i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Na Danima mladog maslinovog ulja svoje proizvode predstavlja 110 izlagača. Većina su proizvođači maslinovih ulja, no ima tu i ostalih delicija te proizvoda koji se usko vežu uz maslinarstvo, maslinovo ulje, vrhunsku gastronomiju i autohtone proizvode.

Dani mladog maslinovog ulja pravo je mjesto gdje možete degustirati najbolja maslinova ulja šire regije. Brojni su izlagači koji su i ove godine sa svojim maslinovim uljima ušli u svjetski vodič ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos Olei 2018.

Veliki šator donosi za svakoga ponešto, od animacije za najmlađe, gastronomske avanture u velikom cooking show-u, edukacije i radionice za one željne znanja, te brojne druge mogućnosti kako provesti ovaj vikend. 

Posjetitelji mogu uživati u cijelodnevnom Gastro Showu DMMU-a koji je realiziran u suradnji s timomLF CATERING-a, a danas ste mogli kušati; istarski žgvacet sa fužima koje je pripremala Ugostiteljska škola iz Pule, kapuz sa svinjskim rebrima koje je pripremala Ugostiteljska škola iz Rovinja, teleće tripice kuhane u bijelom octu i anisu uz salatu od kupusa i kimela te ribani ovčiji sir koje je pripremio Robi Peric & LF catering, lešadu od boškarina s kuhanim povrćem koje je kuhala također Ugostiteljska škola iz Pule, a njoke na žlicu s divljači pripremio je Igor Ciceran & LF catering. Isti tim pripremio je i teleći but u padeli s broštulanim krumpirom na maslinovom ulju (Ciceran &LF catering).

Dođite u Vodnjan! Vrata velikog šatora otvorena su još subotu i nedjelju od 10 do 20 sati.

Ulaz na manifestaciju je besplatan!







 

NAJNOVIJE VIJESTI

<
1 / 4
>

NAJKOMENTIRANIJE

NAJČITANIJE

POSLJEDNJI KOMENTARI

NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

NAJKOMENTIRANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

Mahjongg
Igrano:419606
293185Gost
Bejewel
Igrano:153252
8984Gost
Tetris
Igrano:121258
1318500Gost
Pacman
Igrano:73363
165390Gost
Gold miner
Igrano:54523
420000Gost
Jamb
Igrano:40900
1322Gost
Snake
Igrano:20946
3814Gost
Hexxagon
Igrano:17574
58Gost
Frogger
Igrano:15523
15170Gost
Invaders
Igrano:12244
111730lab
Simon
Igrano:10190
27Gost
Sudoku
Igrano:10169
148000Gost
Crvena Brada
Igrano:8644
Gost
Opasno nebo
Igrano:8451
Gost
Gurni Pingvina
Igrano:7988
Gost
Jetpack Stan
Igrano:7855
19715Gost
Ufo Joe
Igrano:7375
Gost
Ninja Kid
Igrano:6906
6000Gost
Ninja
Igrano:6775
Gost
Klonovi
Igrano:6276
Gost
1
2
3
4

iPress.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice iPress.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice iPress.hr kliknite na SLAŽEM SE