Baner
Gradovi i općine
Umag
NASLOVNICAISTRAGRADOVI I OPĆINECRNA KRONIKAHRVATSKAVAŠE VIJESTIGOSPODARSTVOKULTURASPORTSVIJETMAGAZINWEB KUHINJAZDRAV ŽIVOTTECHNOĐIR PO ISTRI

SDP: Daglas Koraca (IDS) protiv razvoja Umaga i besplatnih vrtića

Objavljeno: 15.03.2017. | 12:44

Zadnja izmjena: 15.03.2017. | 13:35Pošalji na:

 
 

Predstavnici SDP-a Umag oštro su danas odbacili način na koji trenutno vodstvo IDS-a Umag pokušava baciti ljagu i omalovažiti sve što gradska vlast u Umagu čini za dobrobit svojih građana. Konferenciju su, tim povodom, održali Goran Slavujević, Slavica Renko, Mirko Grgić.

- Od samog formiranja aktualne vlasti, pojedinci iz IDS-a Umag su svojim neutemeljenim istupima te šireći neistine objavljivanjem članaka na različitim portalima, a zatim ponavljajući te iste laži na tiskovnim konferencijama, učinili  veliku štetu ovome gradu. SDP, ali i aktualna vlast, nikada nisu bježali od konstruktivnih kritika i sve udarce koje su nam upućivali kolege podnosili smo stoički te iz pristojnosti na iste nismo reagirali, ali kada količina laži pređe granicu ukusa i uljudnog ponašanja, ne ostaje nam drugo nego ih i javno pozvati da, u interesu grada i građana ovog grada, to prestanu činiti, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik umaškog SDP-a Mirko Grgić.

- Izgradnja novog vrtića Radost – Gioia nakon pune 42 godine od otvorenja centralnog vrtića u Umagu, kao i najava gradonačelnika da od 1. travnja svi vrtići u Umagu za roditelje budu besplatni, strateški su potezi koje su pozdravili ne samo u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, nego i veliki broj građana koji će od sada novce koje su trošili za pokrivanje smještaja djece u vrtiću moći koristiti za pokrivanje drugih, ionako visokih troškova života.

Podsjećamo građane da je 2009. godine, kada je obnašanje vlasti preuzeo gradonačelnik Vili Bassanese, u umaškim vrtićima bilo gotovo 40%  neupisane djece iz razloga što vrtići nisu imali ni prostorne, a ni kadrovske uvjete za prijem sve umaške djece.

Danas s ponosom možemo reći da se zacrtani ciljevi konačno ostvaruju, i to u skladu s visokim pedagoškim standardima. SDP Umaga je ponosan na takvu odluku i na sve što je aktualna vlast do sada učinila po pitanju predškolskog odgoja u Umagu. U reakcijama predsjednika umaškog IDS-a Korace možemo prepoznati samo ljutnju i ljubomoru, ali podsjećamo i građane i kolege da su obnašali vlast u Umagu godinama te da su imali priliku napraviti sve ono što je SDP napravio za vrijeme vođenja ovog grada. Nisu bili sposobni jer ih razvoj Umaga nije zanimao. Zanimala ih je suradnja s osobama sumnjivog kapitala i osobni interesi pojedinaca, a zbog donošenja odluka koje su išle u korist samo pojedinaca i njima bliskih osoba, ova vlast i danas ne može sprovesti sve zacrtane ciljeve bez teškoća, nego još uvijek ispravlja pogreške koje su njihovi čelni ljudi napravili.

Izjave izrečene na tiskovnim konferencijama samo pokazuju koliko ne razumiju materiju i koliko ih istina ne zanima. Jer, da ih istina zanima i da to znaju, pogledali bi u proračun Grada Umaga i internetske stranice Grada Umaga te tamo pronašli sve podatke koji ih zanimaju. Radi pravilnog informiranja građana, treba reći da od kada IDS-Umag nije na vlasti, svake godine ne glasaju za proračun Grada Umaga, unatoč tome što njihove amandmane na proračun gradonačelnik prihvaća, kojim činom jasno pokazuju da ne žele razvoj ovoga Grada nego da svoje političko djelovanje usmjeravaju isključivo u destruktivnost.

Slične stavove Koraca je iznosio i prilikom otvaranja Doma za starije i nemoćne osobe „Atilio Gamboc", prilikom izgradnje gradskog parka Humagum i niza drugih projekata koji Umag čine ljepšim i za život ugodnijim gradom. Unatoč tome, u Domu danas skrbimo o našim najpotrebitijim sugrađanima, u parku Humagum vrijeme sa svojom djecom svakodnevno provode mlade obitelji, u vrtićima će besplatno boraviti sva umaška djeca!

Umjesto iznošenja floskula i podmetanja, bilo bi korektno od g. Korace da javno građanima grada Umaga kažu da su protiv besplatnih vrtića i da će, dođe li na vlast, ponovno uvesti plaćanje vrtića.

Stara je izreka da svatko daje od sebe ono što ima. Mi smo u prethodnim godinama gradu i građanima dali rad, trud, rezultate i projekte. A što je ovome gradu ostavila prethodna vlast prosudite sami!

Istinske vrijednosti ne nastaju preko noći, potrebno je dugogodišnje zalaganje i trud stručnih i kompetentnih ljudi. Svjesni činjenice da Grad nije naše vlasništvo nego vlasništvo svakog našeg sugrađanina koji uredno plaća svoje obveze, poreze i doprinose, a da je nama samo povjeren na upravljanje, svakim danom ćemo se i nadalje truditi da njime upravljamo na najkvalitetniji način i na dobrobit svakog sugrađanina, od tek rođenog do onoga koji u njemu provodi posljednje dane svog života.

Koristimo ovu priliku pozvati sve koji to žele, mogu, znaju, neka nam u tome budu partneri! Jedino zajedničkim radom možemo ostvariti viziju razvoja i učiniti naš grad još boljim i ljepšim.

Jer mi volimo Umag!, poručuju u priopćenju iz SDP-a Umag. (iPress)

 

  
Komentari (12)
bravo
12 Četvrtak, 16 Ožujak 2017 10:37
giovanin
Bravo Vili, bravo SDP
Nevjerojatna opstrukcija
11 Četvrtak, 16 Ožujak 2017 10:00
huan carlos
Ovaj IDS se posvađao sa zdravim razumom u pokušaju opstrukcije svega što je dobro. Toliko energije utrošiti u opstrukciju nije dobro za nikoga a pogotovo za njih same jer to govori da tamo nisu sve na broju. Kako je pisalo prije par dana:
Ovi neradnici ne bi bili u stanju niti pofarbati sve što je Vili napravio u par godina.
Te lo prometto finche te lo metto
10 Četvrtak, 16 Ožujak 2017 08:34
rocco
Izgradnju vrtica treba po meni svakako pohvaliti. Medjutim, odluka da svi vrtici u Umagu budu od 01.04. besplatni nije dobra. To je prozirna predizborna podvala, koja smrdi do neba.
Izvrsno SDP
9 Četvrtak, 16 Ožujak 2017 00:49
Tihomir
Toliko je toga napravljeno u zadnjih par godina. I bez ovog besplatnog vrtića je izvrsno. A vrtić je premier liga.
Ovo oporba je stvarno jadna. Oni poduzimaju sve da ne dođe do besplatnog vrtića. Zaplješčite Viliju i skinite mu kapu. To je dobro za svih nas. Budite sretni za grad i pustite vaše sitne i osobne interese. Ispasti će te gentelmeni a sada ste ispali jadnici !!!
dobro ste im rekli
8 Srijeda, 15 Ožujak 2017 22:34
babica88
Ovo stvarno što radi Gospodin Koraca nije normalno. Ja neznam da li on gubi tlo pod nogama ili što se dešava. Čovjek ne radi ništa cijeli dan na našoj grbači i samo se bavi podmetanjima. Još kad vidim po gradu sa kakvim likovima se druži ??? Neznam, ali nešto kod njega ne štima.
Bravo Vili Bravo SDP
7 Srijeda, 15 Ožujak 2017 22:04
normalni
Ovaj besplatni vrtić je samo nastavak svih ovih stvari koji ste napravili u zadnjih par godina.
A o Uhljebenku Neradnjakovići (Koraca) svaka riječ je suvišna i mislim da se svi slažu da je to bolesno i da treba potražiti pomoć psihijatra.
On je postao talac svojih laži. On više ne raspoznaje laž od istine koliko je iskonstruiro pačučinu laži.
Sramota !!!
Umaski opcinari dijele besplatno
6 Srijeda, 15 Ožujak 2017 21:49
Istranin2015
Politicari, ne laprdajte.
Lako je novcem poreznih obveznika dijeliti kao, besplatno.
Koje ste investitore privukli u Umag, olaksali otvaranje malih i srednjih poduzeca?
Od Trgovacke ulice napravili ruglo sa slaufima i kupacim gacicama, Made in China.

Uhvatite se stvarnog posla, tri (3) su vam prioriteta:
1. radna mjesta
2. radna mjesta
3. radna mjesta

Glumiti mecene oko kase sa zajednickim novcem gradjana Umaga je najlakse i vama najsladje, ali od toga nema nista.
Da nema dvije firme u Umagu (da ne reklamiram imena) i lijepog mora sto nam je Bog dao, po vama, gladni kruha bismo svi bili.
jadan je populizam i politicka korektnost
5 Srijeda, 15 Ožujak 2017 21:22
Istranin2015
Jadan je onaj tko od poreznih obveznika trazi/ocekuje da mu svi djetetu placaju vrtic.
U samom startu zivota, naponu snage, ako ima za praviti djecu ,neka i placa vrtic od svoje place.
Umazani nemaju nista od zdravtsvene zastite, samo pisanje uputnica u Rijeku, Pulu, Zagreb. A, drugima da placaju vrtic za djecu im? Svasta, sramota.
Otkad gradjani vape za srednjom skolom? Ni od toga, nista.
Populizam pred izbore, to su tzv besplatni vrtici.
IDS stvarno ste jadni
4 Srijeda, 15 Ožujak 2017 19:54
syber
Ovo što vi radite prelazi bilo kakve minimalne norme ponašanja. Očito ste bijesni jer ste nesposobni.
Protiv svega ste. Protiv cijelog grada ste, samo niste protiv vaših osobnih interesa.
Jadni ste
IDS SRAMOTA
3 Srijeda, 15 Ožujak 2017 19:28
umageska
Ovo jadno vodstvo IDSa ne može biti gore. Samo nerad i destrukcija. Neznate i niste sposobni. Što se uopće gurate ? Samo vlastiti interesi. Sramota
Umag: besplatni vrtić ..
2 Srijeda, 15 Ožujak 2017 18:42
Istranin2015
.. a zdravstvena zastita, nula. Koliko nas kosta ici u Pulu i Rijeku po bolnicama?
Srednja skola, takodjer nista.
Nema besplatno, proleteri, naucite to vec jednom.
Ovaj Daglas (Douglas ??) Koraca (Corazza ???)
1 Srijeda, 15 Ožujak 2017 13:48
anti-fascist
je stvarno čudan lik. Ne bi mu dao ni javni WC na upravljanje.

NAJNOVIJE VIJESTI

<
1 / 4
>

NAJKOMENTIRANIJE

NAJČITANIJE

POSLJEDNJI KOMENTARI

NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

NAJKOMENTIRANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

Mahjongg
Igrano:391526
293185Gost
Bejewel
Igrano:148658
8984Gost
Tetris
Igrano:112498
1318500Gost
Pacman
Igrano:69483
165390Gost
Gold miner
Igrano:52781
420000Gost
Jamb
Igrano:37866
1322Gost
Snake
Igrano:20159
3814Gost
Hexxagon
Igrano:16634
58Gost
Frogger
Igrano:14115
15170Gost
Invaders
Igrano:11439
111730lab
Simon
Igrano:9542
27Gost
Sudoku
Igrano:9464
148000Gost
Crvena Brada
Igrano:8101
Gost
Opasno nebo
Igrano:7839
Gost
Gurni Pingvina
Igrano:7484
Gost
Jetpack Stan
Igrano:7295
19715Gost
Ufo Joe
Igrano:6872
Gost
Ninja Kid
Igrano:6315
6000Gost
Ninja
Igrano:6302
Gost
Klonovi
Igrano:5774
Gost
1
2
3
4

iPress.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice iPress.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice iPress.hr kliknite na SLAŽEM SE