Baner
Baner
Gradovi i općine
Pula
NASLOVNICAISTRAGRADOVI I OPĆINECRNA KRONIKAHRVATSKAVAŠE VIJESTIGOSPODARSTVOKULTURASPORTSVIJETMAGAZINWEB KUHINJAZDRAV ŽIVOTTECHNOĐIR PO ISTRI

SDP: Općina Ližnjan najzaostalija je općina južne Istre, možemo i moramo bolje

Objavljeno: 19.04.2017. | 11:32

Pošalji na:

Kandidati SDP-a za Ližnjan: Dalibor Jadreško, Stanko Radulović, Davor Ravnić, Goran Strmotić, Denis Išić
 
 

PULA – Ravnomjerni razvoj svih pet naselja Općine Ližnjan, izgradnja insfrastrukture i sudjelovanje mještana u donošenju odluka o strateškim projektima osnovne su odrednice programa SDP-a za ovu općinu koje su danas predstavili kandidati za izvršnu i predstavničku vlast na predstojećim izborima, od kojih je trećina nezavisnih.

Kandidat za načelnika Općine Ližnjan Davor Ravnić podsjetio je da je Ližnjan u 24 godine postojanja ostao najzaostalija općina u južnom dijelu Istre, pri čemu SDP preuzima odgovornost za svoje četiri godine na vlasti i ispričava se mještanima za greške, ali za ostalih 20 godina ispričati se mora netko drugi. – Ližnjanu su potrebni ljudi koji znaju i mogu pokrenuti općinu iz zaostalosti te ćemo nakon izbora ponuditi suradnju svim strankama kako bi s najboljim ljudima konačno nešto napravili u Općini Ližnjan, jer smo premali da se dijelimo stranački, kazao je Ravnić. Najavio je poklanjanje građevinskog zemljišta mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja, kao i zemljišta za izgradnju proizvodnih pogona te zaštitu ribara i maksimalno iskorištavanje poljoprivrednog zemljišta. Što se tiče samog naselja Ližnjan, Ravnić upozorava da su 15 godina taoci golfa na Marleri, a činjenica da Dražen Ladić preko oglasnika prodaje svoju parcelu dovoljno govori o ozbiljnosti investicije. Stoga će se o toj i ostalim velikim investicijama raspraviti na zboru mještana. A ostale investicije su marina, uz izgradnju lukobrana, uređenje lučice Kuje i osmišljavanje 40 ha građevinskog zemljišta u zaleđu u vlasništvu Općine, formiranje novog centra s javnim sadržajima, izgradnja nogostupa od škole do uvale Kuje, vrtići u Jadreškima i Ližnjanu i kanalizacija, koje u Ližnjanu nije izgrađen ni jedan centimetar niti postoji projekt.

Stanko Radulović, kandidat za zamjenika načelnika, posebno je istaknuo gradnju kanalizacije, što je nužan preduvjet za gospodarski razvoj. Također je nužno izraditi srednjoročnu strategiju razvoja s pet najvažnijih projekata, umjesto sadašnje situacije gdje se projekti rade stihijski, skupo se plaćaju, a ni jedan nije realiziran niti Općina uspijeva privući sredstva iz EU fondova. – Mještani su vrijedni i marljivi i obveza svih nas je povećanje kvalitete života, jer Općina Ližnjan može i mora bolje, rekao je Radulović.

Denis Išić iz Muntića, nezavisni kandidat na listi za Općinsko vijeće, istaknuo je da je ovo naselje godinama u drugom planu, izdvojivši kao najvažnije uređenje školskog igrališta, koje je svojevrsni dnevni boravak djece u Muntiću, rješavanje mjesnog doma, koji je dan u zakup iako parcela na kojoj se nalazi ima 91 suvlasnika, osmišljavanje kulturnih i zabavnih sadržaja kojih sada nema, poboljšanje javne rasvjete, osnivanje sportskog saveza na razini Općine i uređenje zakupa poljoprivrednog zemljišta.

Dalibor Jadreško, kandidat za Vijeće, kazao je da su i Jadreški zapostavljeni te nemaju čak ni vrtić, čija gradnja je jedan od ključnih projekata u ovom naselju. Osim toga, aktivirat će se zona male privrede kod hotela Aurora te izgraditi nogostup kroz naselje. Goran Strmotić iz Valture iznio je konkretan dokaz zapostavljenost naselja u Općini, upozorivši da je od 18,6 milijuna kuna u općinskom proračunu namijenjenih komunalnoj izgradnji i uređenju, svge 270.000 predviđeno za Valturu. – Iako se upravo na području Valture nalaze svi značajni gospodarski objekti – Zračna luka, Cromaris, Kamen – Valtura izvan školske godine nema čak ni javni prijevoz navečer i vikendom. Nemamo lučicu ni privez barki za mještane, nemamo vrtić, nemamo uredan odvoz otpada ni fekalnu odvodnju, a mjesni odbori nemaju nikakav dodir s vlašću, kaže Strmotić, najavljujući poboljšanja na navedenim područjima te posebno ističući valorizaciju Nezakcija, koji se godinama vodi na isti način i ne dolazi do izražaja unatoč svjetskom značaju.

Ravnić je još za Šišan najavio gradnju južne obilaznice, kako bi se izbjegao promet starom jezgrom i ekskluzivni turizam na utvrdi Svetica, što podrazumijeva i zabranu prometa motornim vozilima u priobalju od Cufa do Budave. (MBM) 

NAJNOVIJE VIJESTI

<
1 / 4
>

NAJKOMENTIRANIJE

NAJČITANIJE

POSLJEDNJI KOMENTARI

NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

NAJKOMENTIRANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

Mahjongg
Igrano:414729
293185Gost
Bejewel
Igrano:151610
8984Gost
Tetris
Igrano:118072
1318500Gost
Pacman
Igrano:72628
165390Gost
Gold miner
Igrano:53920
420000Gost
Jamb
Igrano:39761
1322Gost
Snake
Igrano:20718
3814Gost
Hexxagon
Igrano:17315
58Gost
Frogger
Igrano:15015
15170Gost
Invaders
Igrano:11999
111730lab
Simon
Igrano:9997
27Gost
Sudoku
Igrano:9933
148000Gost
Crvena Brada
Igrano:8462
Gost
Opasno nebo
Igrano:8256
Gost
Gurni Pingvina
Igrano:7807
Gost
Jetpack Stan
Igrano:7667
19715Gost
Ufo Joe
Igrano:7206
Gost
Ninja Kid
Igrano:6728
6000Gost
Ninja
Igrano:6596
Gost
Klonovi
Igrano:6116
Gost
1
2
3
4

iPress.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice iPress.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice iPress.hr kliknite na SLAŽEM SE