Baner
Gradovi i općine
Poreč
NASLOVNICAISTRAGRADOVI I OPĆINECRNA KRONIKAHRVATSKAVAŠE VIJESTIGOSPODARSTVOKULTURASPORTSVIJETMAGAZINWEB KUHINJAZDRAV ŽIVOTTECHNOĐIR PO ISTRI

Prgić: Dosta je bilo 25 godina IDS-ove diktature i kriminala

Objavljeno: 07.02.2017. | 11:23

Zadnja izmjena: 07.02.2017. | 12:38Pošalji na:

 
 
 

Iz porečkog HDZ-a stiglo je reagiranje na tekst 'Porečki IDS plakate HDZ-a nazvao primitivizmom, a Picco im još sjedi u Vijeću', odnosno, kako navodi Dražen Prgić, predsjednik HDZ-a na 'neistine objavljene na portalu iPress.hr. 

Reagiranje donosimo u cijelosti: 

Članak sadrži reakciju predsjednice porečkog IDS-a, koja nažalost nije razumjela, ili ne želi razumjeti, ili ne može razumjeti, simboliku plakata, tvrdeći kako u Poreču nema mjesta primitivizmu. Slažemo se s ovakvom tezom da nema mjesta primitivizmu, ali IDS nije ništa učinio protiv primitivizma u Poreču.

Upravo gospođa Oplanić i njezina stranka su učinili sve u ovih 26 godina neprekidne vladavine IDS-a da Poreč obiluje primitivizmom. Međutim, nije primitivizam ono što gospođa Oplanić smatra, nego ono loše što je stranka na čijem je ona čelu učinila, a gospođa Oplanić to pokušava sakriti i minorizirati napadom na legitimnu i legalnu akciju građanske kritike lošoj vlasti kojoj ona pripada. Iznesena ocjena gospođe Oplanić niti je istinita, a niti dolazi od osobe koja bi bila kompetentna ocjenjivati vrijednost političkih poruka s plakata.

Za razliku od IDS-a i gospođe Oplanić, oni koji javno ističu poruke na plakatima, primitivizmom, ili bolje rečeno zaostalošću u političkom smislu, smatraju 26  godina vladavine jedne te iste garniture IDS koja se odlikuje korupcijom, kriminalom, klijentelizmom, lažnim obećanjima, sudskim nagodbama, malverzacijama zemljištem, prodajom u bescijenje zemljišnog bogatstva građana Istre kao da je njihova privatna imovina, pogodovanjem putem bagatelne nabave članovima predsjedništva IDS-a, pokrivanje gubitaka i netransparentnog te lošeg poslovanja prodajom gradske imovine, zapošljavanjem podobnih i loših kadrova na poslovima u gradskoj upravi, onemogućavanjem građanima pristup toj „izabranoj vlasti", necivilizacijsko i nadasve nezakonito ponašanje članova IDS-a u Gradskom vijeću itd. To se zove primitivizam.

Za gospođu Oplanić ovi plakati su „sramotni" zato što iznose i javno prokazuju sve sramotne rabote lokalne IDS-ove vlasti. Za gospođu Oplanić i IDS je „ispod svake razine uljuđene političke komunikacije" iznositi istinu i ukazivati na nedopušteno ponašanje u jednoj civiliziranoj društvenoj zajednici, koja pretendira biti demokratska. Pa nisu ljudi iz vrha porečkog HDZ-a potpisivali sudske nagodbe s Državnim odvjetništvom i priznali počinjenje kriminala. Nisu članovi porečkog HDZ-a kao osuđene osobe za kriminal obnašali visoke dužnosti u Gradu Poreču. Nisu članovi HDZ-a na prošlim izborima skrivali istinu o svojoj kriminalnoj prošlosti i predstavljali se kao pošteni i ugledni građani, nego aktualni gradonačelnik i još poneki članovi IDS-a.

Zar se ukazivanje na ove negativne pojave može nazvati sramotnim i ponašanjem ispod uljuđene političke komunikacije? Nisu članovi HDZ-a doveli Grad u stanje teške zaduženosti, niti su po potrebi podobnih prekrajali prostorne planove, niti su već 26 godina u svakoj izbornoj kampanji obećavali izgradnju škole, a za koju ni temelji nikako da se ukažu, a kamoli cijela škola. Za gospođu Oplanić to je negativna kampanja. Ne! To je iznošenje istine i ukazivanje građanima na činjenicu kakvu su vlast izabrali. Da imaju mogućnost i drugačijeg izbora. A sasvim sigurno građane Poreča ne treba potcjenjivati i omalovažavati ovakvim pamfletima kad već niste sigurno učinili ništa niti od onoga što ste navodno svaki put obećali, a kamoli učinili koju mrvicu više.

Gospođa Oplanić tvrdi kako su njezina stranka (IDS), ona i „njihovi građani" „stvorili zajednicu koja po civilizacijskim standardima može biti uzor svima". Ovime bi gospođa Oplanić odgovornost za lošu vladavinu i upravljanje Gradom sada željela prevaliti i na građane Grada Poreča. No, jasno je da su za to odgovorni isključivo članovi IDS-a, a ne građani. Da li su građani zadužili Grad? Da li su građani rasprodali najvrjednija zemljišta? Da li su građani devastirali otok Sv. Nikola? Da li su građani odobrili prostorno planiranje koje ide u korist samo članova IDS-a? Da li su građani zaposlili tolike nesposobne kadrove u gradskoj upravi kojih je svaki dan sve više, a građani od toga imaju sve lošiju administrativnu uslugu?

Na žalost gospođe Oplanić, to nisu civilizacijski dosezi, nego nazadovanje u svakom smislu, ekonomskom, političkom, demokratskom, kulturološkom i svakom drugom smislu.

No, gospođa Oplanić iznošenje prave istine o njihovoj vladavini, koju IDS skriva kao „zmija noge" kvalificira kao mržnju, stvaranje podjela i unošenje straha. U povijesti političkog života nije poznato da bi iznošenje istine i konstruktivne kritike predstavljalo širenje mržnje. Ništa neobično u tome da se svaki pošteni, miroljubivi, racionalni i suvremeni čovjek, čovjek koji želi da se njegov grad, zavičaj i domovina razvijaju i stvaraju na bolje, želi odvojiti od nepoštene, pohlepne, sebične, korumpirane, zakonu nesklone vlasti, kao što je vlast IDS-a u Gradu Poreču. Stoga ne treba osuđivati članove HDZ-a za strah koji se uvukao u građane ovog Grada, nego upravo lošu vlast koju prezentira gospođa Oplanić.

Građani su s pravom uplašeni od neznanja, nekompetencije, izostanka svake empatije i zaboravnosti svoje gradske vlasti. Ne treba IDS za takvo što prozivati porečki HDZ, dovoljno mu je pogledati očima običnih građana na svoja (ne)djela. Sasvim prirodno je za neetične i nepoštene ljude, da kad se nema što kvalitetno kazati u svoju obranu, onda se onome tko vas proziva za mane obraćate s gnušanjem, jer eto takva komunikacija nije civilizacijska. Kao takvi su iznad toga. Međutim, takvi su pali daleko ispod svake razine da bi mogli o bilo čemu argumentirano raspravljati. Ali, i to je bolje, nego političkim protivnicima hvatanjem za vrat zabraniti govoriti o onome što vam se ne sviđa. To je civilizacijski doseg komunikacije IDS-a, uljuđenost i standard na koji su oni ponosni.

Navodno polaganje računa građanima IDS će učiniti vrlo lako, jer nisu ništa učinili od onoga što su što su glasno obećavali pa će pojašnjenje itekako biti kratko, tj. tzv. polaganje računa.

Na razočaranje gospođe Oplanić, s kojom istinom se ona tek mora suočiti, građani Poreča ipak nisu tako ponosni kao ona i zadovoljni onime što je IDS učinio kroz ovu svoju četvrtstoljetnu vladavinu. Upravo na to ukazuju sporni plakati, ali gospođa Oplanić i njezini stranački kolege to ne razumiju. Ne razumiju, jer samo je pravilno i zakonito ono što oni kažu.

Dragi građani, da li znate kako se zove takva vladavina u civiliziranom svijetu - diktatura i totalitarizam. Do sada su svi takvi otišli s vlasti u Europi. Osim IDS-a koji se iz petnih žila upinje da bi "ušao u Europu". Čini se kao da su nezamjenjivi?! Ali, na izborima koji slijede provjerićemo učinak „sramotnih plakata" i blagoglagoljivost gospođe Oplanić. (Dražen Prgić, predsjednik HDZ-a Poreč) 
Komentari (10)
10 Utorak, 14 Veljača 2017 18:57
mali mrav
Podrska gospodinu Prgicu.
9 Utorak, 14 Veljača 2017 08:22
mali mrav
Hvala/Grazie
8 Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 17:32
mali mrav
Dosta ids-a i njihovig lopovluka.
7 Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 15:31
mali mrav
Hvala/Grazie
6 Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 10:02
mali mrav
U potpunosti se slazem sa uskaricevim upisom.
yugoslave yuskaricu, falsifikatoru iz Požarevca
5 Srijeda, 08 Veljača 2017 11:35
TIGR
svakom normalnom čovjeku se plače kad čita tvoje budalaštine
Javlja se falši maskirani mačak u panterovoj maskirnoj uniformi...
4 Utorak, 07 Veljača 2017 22:03
uskaric
...i žao mu je da je u Istri premalo kriminala...

Živjeli plakati !
3 Utorak, 07 Veljača 2017 19:26
shooter9
Teško će se maknuti IDS sa trona u Istri dok je mišljenje svekolikog pučanstva da je bolje da "kredu" domći kad se već mora krasti.
A sad nam, tobože, treba još 25 godina kriminala u režiji zločinačke.
2 Utorak, 07 Veljača 2017 14:37
TIGR
Da ne bi!
1 Utorak, 07 Veljača 2017 13:00
mali mrav
Drazene podrska od porecana.Ids-U partiji nije mjesto u Porecu.Hvala/Grazie

NAJNOVIJE VIJESTI

<
1 / 4
>

NAJKOMENTIRANIJE

NAJČITANIJE

POSLJEDNJI KOMENTARI

NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

NAJKOMENTIRANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

Mahjongg
Igrano:417677
293185Gost
Bejewel
Igrano:152498
8984Gost
Tetris
Igrano:119937
1318500Gost
Pacman
Igrano:73104
165390Gost
Gold miner
Igrano:54193
420000Gost
Jamb
Igrano:40643
1322Gost
Snake
Igrano:20819
3814Gost
Hexxagon
Igrano:17453
58Gost
Frogger
Igrano:15324
15170Gost
Invaders
Igrano:12114
111730lab
Simon
Igrano:10071
27Gost
Sudoku
Igrano:10049
148000Gost
Crvena Brada
Igrano:8535
Gost
Opasno nebo
Igrano:8333
Gost
Gurni Pingvina
Igrano:7873
Gost
Jetpack Stan
Igrano:7753
19715Gost
Ufo Joe
Igrano:7275
Gost
Ninja Kid
Igrano:6802
6000Gost
Ninja
Igrano:6670
Gost
Klonovi
Igrano:6185
Gost
1
2
3
4

iPress.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice iPress.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice iPress.hr kliknite na SLAŽEM SE