Baner
Baner
Gradovi i općine
Pazin
NASLOVNICAISTRAGRADOVI I OPĆINECRNA KRONIKAHRVATSKAVAŠE VIJESTIGOSPODARSTVOKULTURASPORTSVIJETMAGAZINWEB KUHINJAZDRAV ŽIVOTTECHNOĐIR PO ISTRI

Tomislav Pahović: Motovun ćemo razvijati zajedno kao i do sada

Objavljeno: 17.05.2017. | 11:05

Zadnja izmjena: 17.05.2017. | 11:55Pošalji na:

 
 
 

MOTOVUN - Načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović i njegova zamjenica Dina Kotiga na predstojećim se lokalnim izborima kao kandidati Kandidacijske liste grupe birača – Tomislav Pahović natječu za još jedan mandat.

Stoga su javnosti predočili rezime rada u razdoblju od 2013. do 2017. godine te program rada za razdoblje 2017. – 2021. godine.

- Nakon četiri godine zaključujemo jedno izazovno i nadasve ponosno vrijeme tijekom kojeg sam sa svojim najužim timom realizirao ono što smo zacrtali prije četiri godine. Iskreno, sam početak mog upravljanja općinom nosio je niz izazova i situacija u kojima sam se našao po prvi put ali sam ih uvijek rješavao otvorena srca i dobrih namjera. Svatko tko mi se na bilo koji način obratio dobio je odgovor. Ono što je bilo u mojoj nadležnosti sam odmah rješavao dok sam za stvari na koje nisam imao direktnog utjecaja pokušao iznači načina kako aktivno pomoći.

Motovun je u protekle četiri godine rastao svakodnevno te prije svake realizacije projekata nudili smo široku informaciju što radimo te što nas očekuje u budućnosti. Realizirani su projekti iz komunalne infrastrukture, na način da smo uvijek skrbno vodili računa o općinskim sredstvima te smo redovno bili uspješni u pronalasku drugih javnih sredstava putem kojih smo realizirali najavljene projekte. Realizacijom društvenih i socijalnih projekata stali smo uz naše potrebite stanovnike. Zaštita i podrška našim najmlađima prvo je na što smo mislili kada smo rješavali pitanja vrtića, obrazovanja ili stipendiranja učenika i studenata.

Naši mladi sugrađani imaju moju potpunu podršku te smo kroz poticajno sufinanciranje nastojali stvoriti uvjete da oni ostanu u Motovunu te da tu zasnuju obitelj i nastave održavati tradiciju i naše stare običaje.

Tijekom vremena priključilo nam se sve više građana te smo svake godine imali neku novu manifestaciju, obilježavanja i slavljenja tradicije te starih običaja. Aktivno smo podržali osnivanje udruga putem koji su segrađani bavili onim što zaista vole.

Vodili smo računa o svakom mjesnom odboru te smo od svojih građana tražili sugestije što je potrebno urediti, izgraditi ili obnoviti kako bi nam svakodnevni život bio jednostavniji, istaknuo je Pahović.

Turizam i poljoprivreda glavne grane

- Od samog početka mog mandata turizam i poljoprivreda imali su visoki prioritet kao grane gospodarstva koje se nadopunjuju te našem kraju donose značajan profit. I to se pokazalo kao dobra odluka. Danas Motovun i okolica sa turizmom žive punih deset mjeseci, a s naših voćnjaka i polja se opskrbljuje pola Istre.

Pred nama je novo izazovno razdoblje tijekom kojeg moj tim i ja namjeravamo nadograditi započeto te proširiti razvoj općine prema stvarnim potrebama svih nas. Uzlet koji je Motovun dobio posljednje četiri godine daje svima garanciju kako je sve započeto završeno te kako će sve buduće planirano i obećano biti realizirano.

Stoga se još jednom svima zahvaljujem na dosadašnjoj i budućoj podršci te vas pozivam da podržite razvoj Motovuna i svih njegovih naselja.

Naš program se temelji na sljedećim ciljevima:

- Nastavak izgradnje II i III faze kanalizacije u Motovunu

- Rekonstrukcija ceste i potpornih zidova Rotonda – Ambulanta

- Nastavak uknjižbe SVIH nerazvrstanih cesta u vlasništvo Općine Motovun, te njihovo asfaltiranje sredstvima iz fondova EU

- Izgradnja dječjeg vrtića na Kanalu

- Nastavak uređenja sportske zone na Kanalu

- Nastavak projekta izgradnje javnog WC-a na Kanalu

- Nastavak šitenja parkirališta zbog sve veće posjećenosti Motovuna u suradnji sa komunalnim poduzećem „Motovun park" d.o.o.

- Dovršetak izgradnje mrtvačnice u Kaldiru i uređenje groblja

- Nastavak projekta sanacije i valorizacije škole u Kaldiru

- Nastavak projekta uređenja dječjeg igrališta – učionice na otvorenom u Kaldiru, te uređenja okoliša same zgrade škole

- Uređenje placa u Kaldiru

- Nastavak uređenja travnatog nogometnog igrališta u Krancetima te uređenje novog dječjeg igrališta u Krancetima

- Uređenje groblja u Brkaču

-  Uređenje biciklističke staze i šetnice, te uređenje odmorišta kod spomenika u Sv. Bartolu

- Sanacija zida ispod crkve u Sv. Bartolu

- Pomoći mladim obiteljima u riješavanju stambenog pitanja u novom naselju Divjaki za kojeg smo oglasili javni poziv za iskaz interesa

- Nastaviti skrbiti o mladima, starima i nemoćnima (stipendije, naknade za novorođenčad, sufinanciranje udžbenika, te socijalne pomoći)

- Nastaviti njegovati politiku jednakosti za sve građane Općine Motovun u kojoj su građani na prvom mjestu, a Općina njihova servis služba, navodi Tomislav Pahović, nositelj Kandidacijske liste grupe birača i kandidat za načelnika Općine Motovun. (iPress) 
Komentari (1)
U Motovunu se vide pozitivni pomaci.
1 Srijeda, 17 Svibanj 2017 13:54
anti-fascist
Iako će neki reći da turističke gužve nisu potrebene u gradu. Da bi bilo bolje da ih nema, kao ni MFF.

NAJNOVIJE VIJESTI

<
1 / 4
>

NAJKOMENTIRANIJE

NAJČITANIJE

POSLJEDNJI KOMENTARI

NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

NAJKOMENTIRANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

Mahjongg
Igrano:417820
293185Gost
Bejewel
Igrano:152587
8984Gost
Tetris
Igrano:120085
1318500Gost
Pacman
Igrano:73157
165390Gost
Gold miner
Igrano:54235
420000Gost
Jamb
Igrano:40720
1322Gost
Snake
Igrano:20842
3814Gost
Hexxagon
Igrano:17482
58Gost
Frogger
Igrano:15366
15170Gost
Invaders
Igrano:12140
111730Gost
Simon
Igrano:10094
27Gost
Sudoku
Igrano:10073
148000Gost
Crvena Brada
Igrano:8560
Gost
Opasno nebo
Igrano:8357
Gost
Gurni Pingvina
Igrano:7896
Gost
Jetpack Stan
Igrano:7774
19715Gost
Ufo Joe
Igrano:7296
Gost
Ninja Kid
Igrano:6825
6000Gost
Ninja
Igrano:6693
Gost
Klonovi
Igrano:6206
Gost
1
2
3
4

iPress.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice iPress.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice iPress.hr kliknite na SLAŽEM SE