Baner
Gradovi i općine
Pazin
NASLOVNICAISTRAGRADOVI I OPĆINECRNA KRONIKAHRVATSKAVAŠE VIJESTIGOSPODARSTVOKULTURASPORTSVIJETMAGAZINWEB KUHINJAZDRAV ŽIVOTTECHNOĐIR PO ISTRI

Motovun: Otvorena godišnja izložba Udruge Fotovun „FOURte"

Objavljeno: 04.12.2017. | 12:35

Zadnja izmjena: 04.12.2017. | 12:49Pošalji na:

U Motovunu je u subotu svečano otvorena 2. godišnja izložba fotografija članova Udruge fotografa Fotovun, koja predstavlja krunu druge godine postojanja i uspješnog djelovanja motovunske udruge koja okuplja 40 članica i članova s područja cijele Istre, ali i šire.

Na početku je sve prisutne u ime organizatora pozdravio David Matković, predsjednik Udruge Fotovun, te se zahvalio svim posjetiteljima izložbe što su svojim dolaskom uveličali ovaj za udrugu iznimno važan događaj te na taj način dali podršku dosadašnjem radu udruge i dodatnu motivaciju za buduće djelovanje. Posebni pozdrav uputio je motovunskim osnovnoškolcima i njihovim roditeljima, s obzirom da je dio izložbe pod nazivom „Camera obscura" posvećen upravo njima.

Zahvalio se potom domaćinima, boutique hotelu Kaštel, na gostoprimstvu još jedne izložbe u organizaciji Udruge Fotovun i podsjetio kako je ovo je već četvrta izložba u organizaciji Udruge Fotovun smještena u ovoj prekrasnoj galeriji te iskazao želju na nastavkom dobre suradnje.

Zatim je Matković predstavio sami koncept izložbe: „Središnji dio izložbe pod nazivom „FOURte" čini 36 okvira s ukupno 144 fotografije, koje su rezultat vrijednog i kreativnog fotografskog stvaralaštva 22-oje članica i članova udruge. Kroz četiri tematski povezane fotografije u jednom okviru članice i članovi Udruge Fotovun predstavljaju se posjetiteljima izložbe sa svojim ponajboljim radovima u fotografskim smjerovima koji predstavljaju njihovu najveću snagu - njihov "forte". Široka lepeza motiva, kolorita i fotografskih smjerova uvodi vas u raskošni svijet Fotovunaca. Kroz ovu izložbu imate priliku upoznati njihov rad te saznati u kojim se fotografskim temama najbolje osjećaju i ostvaruju svoje najbolje rezultate. Od detalja i portreta do raskošnih pejzaža, od crno-bijelih fotografija do fotografija živopisnih boja, Fotovunci vam nude najbolje od sebe."

Posebna zahvala je upućena suorganizatorima izložbe – Općini Motovun na čelu s načelnikom Tomislavom Pahovićem, TZO Motovun na čelu s direktoricom Ivom Jeletić Prodan, poduzeću Motovun Park d.o.o. na čelu s direktoricom Ivonom Vascotto – „Svi su oni večeras prisutni tu sa nama i koristim priliku da ih srdačno pozdravim, zahvalim im se na sjajnoj suradnji i zahvalim im se što nas prate u našim aktivnostima i što su nam uvijek na raspolaganju."

Zatim su se okupljenima obratili načelnik Općine Motovun Tomislav Pahović i direktorica Turističke zajednice Općine Motovun Iva Jeletić Prodan koji su se lijepim riječima osvrnuli na dosadašnji rad i rast udruge, ulogu udruge u društvenom životu Motovuna i turističkoj promociji Motovuna kao destinacije te na kraju izrazili želju za nastavkom kvalitetne suradnje s Udrugom Fotovun.

Najveću zahvalu je Matković uputio članicama i članovima udruge, koji su kreatori sadržaja ove izložbe i bez kojih ove izložbe ne bi bilo, a posebna zahvala je upućena vrijednim članicama i članovima koji su tijekom dva dana uoči izložbe sudjelovali u pripremi i postavljanju izložbe.

Zatim je tajnik udruge Valdi Šker predstavio posebni dio izložbe pod nazivom „Camera obscura" u kojem su izložene su 24 fotografije 12-ero učenica i učenika Osnovne škole Vladimira Nazora – područne škole Motovun, koji su sudjelovali na radionici „Camera obscura za mlade" pod vodstvom prof. Borislava Božića. Radionica je realizirana krajem travnja 2017. godine u organizaciji Udruge fotografa Fotovun, Društva Naša Djeca Motovun i Općine Motovun. Fotografije su učenici snimili „camerom obscurom", odnosno kutijom za cipele pretvorenom u preteču fotoaparata. Svjetlosni zapisi ovjekovječeni na fotografskom papiru razvijeni su u negativ u improviziranom studiju, a na kraju procesa članovi udruge su digitalizirali negative i pretvorili ih u fotografije koje prikazuju Motovun iz perspektive osnovnoškolaca, koji su vrijedno primijenili stečeno znanje i kreirali prava mala remek djela.

Prisutnim osnovnoškolcima koji su sudjelovali na radionici su podijeljene njihove fotografije, a ostalim sudionicima su fotografije poslane.

Na kraju svečanosti otvorenja Matković je dosadašnji rad udruge stavio u kontekst ostvarenja željene vizije Udruge Fotovun: „Sebe vidimo kao jedne od pokretača kulturnih zbivanja u Motovunu, a svojim smo se aktivnostima i realiziranim projektima u protekle dvije godine uvelike približili željenoj viziji – Udruzi fotografa Fotovun kao jednom od najboljih hrvatskih fotoklubova. Utabali smo put prema ostvarenju te vizije, a podrška zajednice i prilike koje nam se otvaraju nam daju za pravo da već sada kažemo kako ćemo željenu viziju dostići i prije no što smo se ikada mogli nadati."

Uslijedilo je svečano proglašenje izložbe otvorenom, a druženje se nastavilo do kasnih večernjih sati.

Izložbu se može pogledati u galeriji boutique hotela Kaštel u Motovunu na adresi Trg Andrea Antico 7 do 3. siječnja 2018. godine u radno vrijeme hotela (od ponedjeljka do petka 7-15h, vikendom 7-22h, javljaju iz Motovuna. (iPress) 

NAJNOVIJE VIJESTI

<
1 / 4
>

NAJKOMENTIRANIJE

NAJČITANIJE

POSLJEDNJI KOMENTARI

NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

NAJKOMENTIRANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

Mahjongg
Igrano:419670
293185Gost
Bejewel
Igrano:153265
8984Gost
Tetris
Igrano:121288
1318500Gost
Pacman
Igrano:73371
165390Gost
Gold miner
Igrano:54532
420000Gost
Jamb
Igrano:40906
1322Gost
Snake
Igrano:20947
3814Gost
Hexxagon
Igrano:17576
58Gost
Frogger
Igrano:15523
15170Gost
Invaders
Igrano:12253
111730lab
Simon
Igrano:10190
27Gost
Sudoku
Igrano:10172
148000Gost
Crvena Brada
Igrano:8644
Gost
Opasno nebo
Igrano:8451
Gost
Gurni Pingvina
Igrano:7988
Gost
Jetpack Stan
Igrano:7855
19715Gost
Ufo Joe
Igrano:7375
Gost
Ninja Kid
Igrano:6906
6000Gost
Ninja
Igrano:6778
Gost
Klonovi
Igrano:6277
Gost
1
2
3
4

iPress.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice iPress.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice iPress.hr kliknite na SLAŽEM SE