Baner
Gradovi i općine
Novigrad
NASLOVNICAISTRAGRADOVI I OPĆINECRNA KRONIKAHRVATSKAVAŠE VIJESTIGOSPODARSTVOKULTURASPORTSVIJETMAGAZINWEB KUHINJAZDRAV ŽIVOTTECHNOĐIR PO ISTRI

Dopune Prostornog plana uređenja Novigrada doživjele kritike stanovnika Dajle

Objavljeno: 19.07.2017. | 16:31

Zadnja izmjena: 19.07.2017. | 17:07Pošalji na:

Javna rasprava o drugim izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Novigrada privukla je u Gradskoj vijećnici, koja je postala premala za sve zainteresirane, veliki broj građana koji su po završetku izlaganja autora izrade plana, iz zagrebačke tvrtke Urbanistica d.o.o Ane Putar, izrekli mnogo negativnih ocjena na kvalitetu izrađenog Prostornog plana.

- Ovo su sveobuhvatne izmjene i dopune prostornog plana koji je usklađen s novim županijskim prostornim planom, rekla nam je Ana Putar, voditeljica izrade prostornog plana Novigrada u zagrebačkoj tvrtki Urbanistica. Proširenje plana su minimalna i racionalna  i u skladu s novim Zakonom i županijskom planu.

Među brojnim sudionicima javne rasprave o drugim izmjenama i dopunama prostornog plana uređenja Grada Novigrada bila je i gospođa Tanja, povremena stanovnica Dajle, koja je po svojem istupu jedina «dobila» pljesak brojnih sudionika javne rasprave među kojima je bilo najmanje 80 posto slovenskih državljana, povremenih stanovnika Dajle.

Promjene u planu, izgradnjom lučice Dajla- Belveder, devastirale bi prostor koji je ekološki zaštićen i spada u prostor Natura 2000, rekla nam je po završetku rasprave gospođa Tanja.

Izgradnja lučice devastirala bi i arheološko nalazište a narušene bi bile aktivnosti stanovnika koji se bave turizmom, rekla gđa Tanja dopunivši svoje razmišljanje da Novigrad,  uz gradsku lučicu ima i marinu i gradsko privezište u Antenalu, stoji u raskoraku rješenja investitora.

Iako je ravnatelj Lučke uprave Umag-Novigrad Sergio Stojnić u svom reagiranju na objavu građana ustvrdio kako 'Nije istina da se u Karigadoru planira luka s 400 vezova' građani šalju izvadke iz izmjena prostornog plana koje govore o tih 400 vezova.

- Podsjetimo, u tekstu 'Uzbuna zbog izmjena Prostornog plana Novigrada: Prijeti zastrašujuća betonizacije uvale Dajla - Karigador' građani se protive gradnji dvije luke u uvali Dajla-Karigador, jedne u dijelu koji pripada Općini Brtonigla s 400 vezova i druga, koja pripada Gradu Novigradu, sa 63 veza, isti naručitelj – Lučka uprava Umag-Novigrad dva je velika zahvata u procedurama izdavanja dozvola prikazao zasebno.

Na taj je način ishodovao i rješenje Ministarstva zaštite okoliša da ne treba provesti postupak procjene utjecaja na okoliš za luku u Gradu Novigradu, ne spomenuvši kumulativni utjecaj dva zahvata u istom zaljevu, navode.

(iPres) 
Komentari (3)
rocco
3 Srijeda, 19 Srpanj 2017 18:25
stara kuka
100% potpisujem tvoje upise.
2 Srijeda, 19 Srpanj 2017 18:12
rocco
Sto Grad Novigrad daje za povremenu gospodju Tanju?
Grad Novigrad je povremenoj gospodji Tanji i ostalim povremenima tamo iz gradskog proracuna prije koju godinu izgradio kompletnu cestovnu infrastrukturu sa kolnim prilazima do svake vikendice ( a ima ih na stotine), izgradio im je iz proracuna kompletnu ulicnu rasvjetu, izgradio je iz proracuna i kanalizaciju, plaznu rasvjetu, komunalnu opremu i naravno svaki dan djelatnici Neapolisa, placeni iz proracuna, im ujutro ciste plazu, kose travu, popravljaju ljuljacke, ravnaju pjescani teren za beach volley i provjeravaju plutajucu branu koja dijeli kupaliste na dio za povremene kupace i na dio za sidrenje svih njihovih povremenih plovila koje oni besplatno i na divlje sidre na corpo morto ispred kuce.
A sto povremena gospodja Tanja iz Dajle daje Novigradu?
NISTA!
Ona samo iznajmljuje na crno svoj "vikend", nije zadovoljila nijedan uvijet za tu djelatnost, nije skupljala papire za dobiti rjesenje, nije platila takse i dozvole, nije u sustavu e-Visitora, ne placa boravisne takse i prijave, ne placa pausal i ne placa koncesiju za plazu koju drzi svojom i konacno ne placa ni vez za povremenu barku. Naravno da joj smeta izgradnja lucice jer ce valjda onda tamo morati vezati barku i platiti ipak koju kunu gradu i zajednici koju besramno eksploatira.
1 Srijeda, 19 Srpanj 2017 17:30
rocco
Gospodja Tanja, povremena stanovnica Dajle, je dobila pljesak od publike, koju su cinili uglavnom ostali povremeni stanovnici Dajle. Gospodja Tanja bi najradije da sve ostane kako je sad. A kako je to sad? Ti isti "povremeni stanovnici" Dajle i Karigadora su u stvari sve slovenci, koji su poslije drugog rata besplatno dobili od SUBNOR-a parcele uz plazu, tik uz more, na kojima su izgradili svoje vikendice. Naravno da njima smeta bilo kakva izgradnja, da im radovi remete pocitnice i mir, i da ih ometaju u mirnom iznajmljivanju na crno tih istih vikendica. U tim se objektima gosti pretezno slovenskih tablica rotiraju ko na traci, bez ikakve kontrole i bez ikakve koristi za lokalnu zajednicu.
Briga njih za razvoj tog podrucja, ne mare oni za investicije i poboljsanje infrastrukture, vec samo brinu da su im vikendice pune gostiju i da im ispred kuce na sljunku uz more nitko rucnikom ne zauzme "njihovu plazu".
Kroje nam gace u jednoj sjevernijoj vali - Savudrijskoj, pa bi sada htjeli da nam i ovdje kroje gace u Dajli/Karigadoru.

NAJNOVIJE VIJESTI

<
1 / 4
>

NAJKOMENTIRANIJE

NAJČITANIJE

POSLJEDNJI KOMENTARI

NAJČITANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

NAJKOMENTIRANIJE POSLJEDNJIH 15 DANA

Mahjongg
Igrano:419670
293185Gost
Bejewel
Igrano:153265
8984Gost
Tetris
Igrano:121288
1318500Gost
Pacman
Igrano:73371
165390Gost
Gold miner
Igrano:54532
420000Gost
Jamb
Igrano:40906
1322Gost
Snake
Igrano:20947
3814Gost
Hexxagon
Igrano:17576
58Gost
Frogger
Igrano:15523
15170Gost
Invaders
Igrano:12253
111730lab
Simon
Igrano:10190
27Gost
Sudoku
Igrano:10172
148000Gost
Crvena Brada
Igrano:8644
Gost
Opasno nebo
Igrano:8451
Gost
Gurni Pingvina
Igrano:7988
Gost
Jetpack Stan
Igrano:7855
19715Gost
Ufo Joe
Igrano:7375
Gost
Ninja Kid
Igrano:6906
6000Gost
Ninja
Igrano:6778
Gost
Klonovi
Igrano:6277
Gost
1
2
3
4

iPress.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice iPress.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice iPress.hr kliknite na SLAŽEM SE