Nakon što je Uprava Uljanika hitno povećala broj sati i dana kada je data room raspoloživ za korištenje, jasno je da potencijalnih ulagača ima više no što se očekivalo. 

Dva su ulagača već ušla i obavljaju dubinsko snimanje kompanije ali nema informacija kome je sve upućen poziv i koje će se tvrtke odazvati. 

Poslovni dnevnik navodi kako bi u Pulu mogli doći predstavnici jednog od najvećih kineskih i svjetskih brodogradilišta, državne CSIC Shipbuilding Corporation, a s čijim čelnicima je o mogućoj suradnji u Uljaniku prije nekoliko mjeseci tijekom službenog posjeta Pekingu razgovarao premijer Andrej Plenković.

Riječ je o velikoj kompaniji za koju je sam Uljanik zapravo "sitna riba", no CSIC može zanimati zbog zauzimanja pozicije u europskoj brodogradnji. Tko je od spomenutih interesenata spremno dočekao ulazak u data room s prvim minutama jučer nitko nije želio otkriti. 

Uljanik je u četvrtak putem Zagrebačke burze izvijestio o promjeni radnoga vremena sobe za pregled podataka (engl. data room) i provođenja dubinske analize, a te promjene u Uljaniku objašnjavaju interesom potencijalnih investitora.

Tako će data room biti otvoren radnim danima od 27. prosinca 2018.,. uključivo do 18. siječnja 2019. od 8:00 do 16:00 sati, a dodatno se utvrđuje radno vrijeme subotom od 9:00 do 13:00 sati.

Prethodno je bilo odlučeno da će data room biti otvoren 27. i 28. prosinca 2018., te od 2. siječnja 2019. uključivo do 18. siječnja 2019. u vremenu od 9 do 13 sati.

Data room nalazi se u Uljanikovoj upravnoj zgradi, na adresi Flaciusova 1, Pula.

Uljanik je prošli tjedan raskinuo strateško partnerstvo s Kermas energijom Danka Končara, te odlučio ponovno pokrenuti proces traženja i slanja poziva investitorima spremnima uložiti u restrukturiranje.

Pozvao je zainteresirane ulagače za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo i dokapitalizaciju.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta izjavio je u četvrtak da će Financijska agencija (Fina) po službenoj dužnosti predati zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u brodogradilištu 3. maj, moguće već i tijekom današnjeg dana, a rekao je i da je Ministarstvo poslalo pozivna pisma na pet relevantnih adresa u potrazi za strateškim investitorom Uljanik grupe.

(Hina/iPress)