Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško izjavio je u petak kako je današnje rješenje Visokog trgovačkog suda (VTS) o odbijanju žalbi na nagodbu za Agrokor, potvrda zakonitosti postupka postizanja i izglasavanja nagodbe te ispunjenje najvažnijega preduvjeta za početak njezine provedbe.

'VTS je u cijelosti potvrdio zakonitost postupka postizanja i izglasavanja nagodbe vjerovnika, u svim njegovim fazama. Zbog toga smo zadovoljni i mi u izvanrednoj upravi, a vjerujem i svi oni vjerovnici koji su u visokom postotku glasali za nagodbu na ročištu u srpnju', rekao je Peruško.

Dodao je kako je rješenjem VTS-a ispunjen najvažniji prethodni uvjet za početak implementacije i svega što su se vjerovnici dogovorili u nagodbi i što će im u konačnici osigurati upravljanje kompanijom.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u procesu: zaposlenicima, vjerovnicima, Vladi, te posebno potrošačima koji su, kako je rekao, 'svojim povjerenjem omogućili normalno poslovanje kompanije'.

Peruškova zamjenica Irena Weber istaknula je da je nagodba postala pravomoćna, što znači da se može prijeći na njezinu implementaciju.

'Proces transfera poslovanja na novu grupu vrlo je kompleksan i sadrži jako puno koraka, izračunali smo preko 100.000', rekla je Weber.

(H)