Među radnicima Uljanika proširila se vijest da ih policija, zbog kaznenih prijava uprave, privodi na obavijesne razgovore.

Na jednoj od Facebook grupa radnika Uljanika, jedan od članova je objavio poruku da je bio u policiji, ali da ne smije otkriti zašto jer je riječ o kaznenoj prijavi.

"Čuo sam da su sedmorica radnika privedena na obavijesni razgovor da im se na teret stavljaju prijetnje preko fejsa. Ja ne podržavam nikakvu vrstu prijetnje, ali ljudi moraju shvatiti da su se oni našli u velikim problemima, nemaju dati što za jesti djeci, nemaju novaca za kartu za posao. Mnogi su mi se obraćali i tražili da im pomognemo. U trenutku emocije shvaćam da ljude može ponijeti, ali još jednom naglašavam da sam protiv svakog nasilja", rekao je predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac za N1.

Podsjetimo, radnicima nisu sjele plaće, pa je jučer pokrenut postupak mirenja kako bi do srijede bili ispunjeni svi zakonski uvjeti za štrajk.

Uljanik se opet našao u problemima, a iako je prvo iz uprave bilo objašnjeno kako plaće kasne zbog blagdana Velike Gospe, one nisu sjele ni danas, donosi N1

Iz PU istarske pojašnjenjo je kako je na obavijesni razgovor priveden jedan radnik a ne više njih. (iPress)