Plava Laguna (s 1.1.2018.uključuje i Istraturist) u prvih šest mjeseci 2018. godine  bilježi najveću investicijsku aktivnost u novijoj povijesti kompanije.

Tijekom prvih šest mjeseci 2018. godine izvršena su ulaganja u Park Resort u destinaciji Poreč, najznačajniji kapitalni projekt, sa 309 smještajnih jedinica u hotelu, apartmanima, suitevima i vilama namijenjenim obiteljskom segmentu potražnje, a koji je započeo s radom 14. srpnja ove godine.

Slijedeća najznačajnija investicija realizirana je u autokamp Stella Maris u Umagu, koji je u potpunosti rekonstruiran te je sa uređenim parcelama, mobilnim kućicama, te novim bazenom započeo s operativnim radom punog kapaciteta zadnjih dana izvještajnog razdoblja. U prvom dijelu godine, u destinaciji Umag je, uz obnovu autokampa Stella Maris, izvršeno ulaganje u novih 54 jedinica, tipologije „suites“, koje čine sastavni dio ponude hotela Sol Umag. Novoizgrađeni suitevi kategorizirani su sa 4 zvjezdice i započeli s operativnim radom u prvim danima lipnja.

Plava Laguna je u prvih šest mjeseci ostvarila 836 tisuća noćenja u hotelima i apartmanima što je 2,7% iznad planiranog, odnosno 548 tisuća noćenja u kampovima, što je 26,3% iznad plana. Sagledavajući sve vrste smještajnih kapaciteta Plava Laguna je u prvih šest mjeseci 2018. godine ostvarila 1.38 milijun noćenja koje čini povećanje u odnosu na plan za 10%, odnosno 2% iznad lanjskih veličina analizirajući usporedive smještajne kapacitete.

Plava Laguna je u promatranom polugodišnjem razdoblju ostvarila 324,8 milijuna kuna poslovnih prihoda što predstavlja prošlogodišnje postignuće.

„S obzirom na izvedene kapitalne projekte čiji će se efekti intenzivirati u narednom,  za turističku industriju, najznačajnijem tromjesečju Plava Laguna očekuje rast svih operativnih pokazatelja u odnosu na proteklu godinu“, poručuju iz Plave Lagune.  

(iPress)