Plava Laguna d.d. predstavila se danas na Danima poslova u turizmu u Osijeku. Ovo je prvo ovogodišnje takvo događanje s ciljem osiguranja bolje promocije ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnost zapošljavanja. Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu.

Slavonci su bili vrlo zainteresirani za ponudu poslova u Istri, a Plava Laguna zanimljiva im je kao potencijalan poslodavac, s obzirom da godišnje zapošljava oko 1500 sezonskih radnika.

Kolektivni ugovor Plave Lagune zasigurno je jedan od najboljih  pa je i to jedan od razloga zašto su posjetitelji bili zainteresirani za ponudu poslova u Plavoj Laguni, posebice jer će od 1. lipnja ove godine osnovna plaća za sve radnike biti dodatno povećana, a za pojedine skupine radnika, kao što su to sobarice za čak 10%.

Osim uvećane plaće od 1.6.2018., radnici Plave Lagune dobivaju regres za godišnji odmor od 70,00 kuna bruto po danu godišnjeg odmora, jednokratne isplate od po 500,00 kuna bruto za lipanj i srpanj, božićnicu u visini maksimalno neoporezivog iznosa od 2.500,00 kn, odnosno razmjerni dio za radnike koji su radili kraće od 12 mjeseci, a duže od 2 mjeseca, kao i dar u naravi u maksimalno neoporezivom iznosu koji će iduće godine iznositi 600,00 kuna. Smještaj te tri topla obroka za radnike koji koriste smještaj u jednom od personalnih domova – su besplatni.

U 2018. godini u Plavoj Laguni temeljem jednog od dvije vrste ugovora na neodređeno vrijeme bit će zaposleno 44% radnika, 7% radnika će obavljati rad temeljem ugovora o radu za obavljanje stalnih sezonskih poslova na određeno vrijeme od tri godine, dok će  49% radnika biti zaposleno temeljem ugovora na određeno vrijeme.

Nakon Osijeka, Plava Laguna će se predstaviti na Danima poslova u turizmu u Zagrebu (26. siječnja na Zagrebačkom Velesajmu) te u Splitu (2. veljače, Športski centar Gripe), izvijestili su iz tvrtke. (iPress)