Pravomoćnom presudom Vrhovni sud RH bivšoj riječkoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Veri Begić (38) povisio je kaznu zatvora s četiri na više od pet godina zatvora zbog izazivanja teške prometne nesreće 15. kolovoza 2018. u kojoj je poginuo Igor Soldatić iz Umaga. 

Odvjetnici Vere Begić nisu dobili obrazloženje drugostupanjske presude s Vrhovnog suda već su naknadno saznali da je ona, zbog kazne više od pet godina, odmah s petka na subotu završila u zatvoru u Puli gdje je počela služiti kaznu, javlja Novi list.

 

Podsjećamo, nepravomoćnom odlukom Županijskog suda u Puli u listopadu prošle godine Begić je osuđena na četiri godine zatvora. Nakon nesreće izmjereno joj je 1,92 promila alkohola u krvi. Kobnog dana upravljala je peugeotom te na Istarskom ipsilonu, na čvoru Buje, izvan naselja Nova Vas, vozeći kontrasmjerom bočnim ogledalom najprije udarila u nadolazeću škodu koju je vozio 31-godišnji državljanin Slovenije. Begić je nastavila voziti u zabranjenom smjeru te je prednjim dijelom svog automobila udarila u betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja cestovne trake.

Treći nalet bio je koban - svojim peugeotom zabila se u peugeot pulskih oznaka kojim je upravljao Umažanin Igor Soldatić. U vozilu su bili njegova supruga i dijete. Nesretni 41-godišnji otac i suprug zadobio je fatalne višestruke ozljede zbog kojih je preminuo na mjestu nesreća. Supruga i dijete izvukli su se s lakšim ozljedama. (iPress)