Pulska je policija odmah nakon dojave o posljednjoj provali uputila sve raspoložive policijske službenike i uhvatila serijskog provalnika.

Pravovremenom reakcijom i posebnim angažmanom policijskih službenika, pulska je policija pronašla i prijavila 28-godišnjaka, kojeg se sumnjiči da je počinio osam kaznenih djela, i to razbojničku krađu, oštećenje tuđe stvari i šest teških krađa.

Naime, 7. studenoga oko 11.55 sati, 32-godišnjakinja se vratila u stan u Ulici Kaštanjer u Puli te je zatekla provalnika, koji je prije njenog dolaska već pronašao novac i nakit. Muškarac je tada fizički napao 32-godišnjakinju i pobjegao s ukradenim predmetima u nepoznatom smjeru.

Odmah nakon dojave, na teren su upućene sve raspoložive ophodnje te je oko 13.40 sati, u trgovini u Vukovarskoj ulici, policijski službenik primijetio muškarca koji je odgovarao opisu počinitelja. Uhitio ga je i priveo u policijsku postaju, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 28-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo, čime je oštetio 32-godišnjakinju i 69-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici utvrdili su da je muškarac odgovoran za još sedam kaznenih djela. Istog dana kada ga je policija uhvatila, 28-godišnjak je u prijepodnevnim satima provalio u stan u Preradovićevoj ulici, iz kojeg je također otuđio novac i razni nakit, čime je 40-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Prva kaznena djela za koja ga se sumnjiči 28-godišnjak je počinio 7. listopada u ranim jutarnjim satima, kada je provalio u ugostiteljski objekt u Kraškoj ulici i na štetu pravne osobe iz Pule otuđio više stotina kuna. Također je provalio i u stan u Črnjinoj ulici, no kako se 32-godišnja korisnica stana probudila, osumnjičeni se udaljio bez da je išta otuđio. Kako bi se popeo na balkon i provalio u stan, 28-godišnjak je za penjanje iskoristio parkirani automobil Fiat, u vlasništvu 38-godišnjaka, koji je oštetio tako da je udubio lim na poklopcu motora i krovu vozila.

Svoj provalnički pohod 28-godišnjak je nastavio u Barbalićevoj ulici, gdje je u razdoblju od 28. listopada do 2. studenoga provalio u obiteljsku kuću i otuđio razni nakit, čime je 67-godišnju slovensku državljanku oštetio za više tisuća kuna.

Slijedeće dvije provale osumnjičeni je počinio u noći s 4. na 5. studenoga. U Teslinoj ulici provalio je u krojačku radionicu, iz koje nije ništa otuđio, no 48-godišnjoj vlasnici je prilikom provale nastala materijalna šteta od više stotina kuna, dok je Koparskoj ulici provalio u kozmetički salon, iz kojeg je otuđio novac, čime je 29-godišnju vlasnicu oštetio za više stotina kuna.

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u popodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Budući da je kod sebe posjedovao i 0.9 grama marihuane, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, protiv 28-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje. 

(iPress)