Zbog počinjenja više prometnih prekršaja, 44-godišnjem muškarcu izrečena je kazna zatvora od 120 dana.

Naime, 15. kolovoza oko 12.10 sati, policijski službenici su u Industrijskoj ulici u Puli primijetili automobil Citroen bez registarskih oznaka. Zaustavili su vozača, koji je odbijao suradnju te je u jednom trenutku prebacio vozilo u prvu brzinu s namjerom odlaska s mjesta događaja.

Policijski službenici primijenili su tada nad muškarcem sredstva prisile i priveli ga u policijsku postaju, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako se radi o 44-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je počinio više prometnih prekršaja, i to da je vozio neregistrirano i neosigurano vozilo, da je vozio za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, odnosno za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, odbio je testiranje na prisutnost alkohola u organizmu, odbio je testiranje na prisutnost droge ili lijekova u organizmu te nije kod sebe imao osobnu iskaznicu, vozačku ni prometu dozvolu.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o obaveznim osiguranjima u prometu, vozaču je nadležni sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od 120 dana i novčanu kaznu od 4.200 kuna, koja mu je umanjena za isti iznos, s obzirom da je bio uhićen i proveo je 12 dana u zadržavanju u zatvoru.

(iPress)