Bujska je policija u jutarnjim satima 15. listopada zaprimila dojavu žene da je u kući koju je naslijedila pronašla oružje. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Protueksplozijskog odjela PU istarske koji su pronašli pištolj, tri puške, 562 komada streljiva, komplet za čišćenje oružja, šest spremnika a automatsku pušku i četiri ručne bombe.

Policijska uprava istarska apelira na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično. Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način. (iPress)