Na Općinskom sudu u Puli održat će se u petak, 11. listopada 2019., pred sutkinjom Mirnom Mačešić Biscuoli pripremno ročište u tužbi koju je gradonačelnik Pule Boris Miletić pokrenuo protiv Bruna Langera zbog navoda u intervjuu pod naslovom „Svi dobri IDS-ovci su ili mrtvi ili bivši“ objavljenom u svibnju ove godine.

Miletić u tužbi navodi da je tuženik u tom tekstu iznio niz netočnih informacija o tužitelju i njegovom radu, kojima mu je u „iznimno visokom opsegu povrijeđen ugled, dostojanstvo, čast, dobar glas i ime.“

Miletić smatra da mu je tim intervjuom povrijeđena zaštita privatnosti prema Zakonu o medijima i pravo osobnosti prema Zakonu o obveznim odnosima pa od Bruna Langera tužbom traži naknadu nematerijalne štete u iznosu od 11.000,00 kuna.

Promise.hr podsjeća da je gradonačelnik Pule Boris Miletić posljednji puta došao u središte pozornosti cjelokupne hrvatske javnosti kada je, odmah nakon izbora za Europski parlament, objavljena videosnimka na kojoj on, najblaže rečeno, izgleda i govori vrlo čudno, kao da je neopisivo umoran, ili kao da je omamljen nekim opijatima…

U svakom slučaju bit će to zanimljivo 'sučeljavanje' - predsjednik IDS-a i gradonačelnik Pule protiv rokera i civilnog aktivista! (iPress)