Prometnom nesrećom u kojoj su u nedjelju navečer na području Vrbovca poginule dvije mlade osobe, a jedna je teško ozljeđena, nastavljen je crni niz na hrvatskim cestama na kojima je od subote poginulo osam osoba.

Posljednja nesreća dogodila se u nedjelju nešto prije 22 sata u mjestu Zvekovac gdje je prema policijskom izvješću 25-godišnji vozač golfa zbog neprilagođene brzine izletio iz zavoja i sletio u kanal, zatim na betonsko-metalnu dvorišnu ogradu i potom na betonski most kolnog ulaza u dvorište.

U nesreći su poginuli putnici iz vozila u dobi od 22 i 31 godine, dok je vozač golfa zagrebačkih oznaka teškim ozljedama prebačen u KB Dubrava, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Zbog prometne nesreće promet je bio obustavljen od 22.30 do 2.45 sati te se odvijao obilaznim pravcem.

Crni vikend na hrvatskim prometnicama

Dvije su osobe poginule, a šest je teško ozlijeđeno u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju rano ujutro u Đurđevcu, priopćila je koprivničko-križevačka policija.

Pijani 26-godišnjak u subotu je, vozeći neprilagođenom brzinom,u Donjoj Podgori usmrtio pješakinju nakon čega je, pobjegao s mjesta nesreće i izazvao još jednu u kojoj je lakše ozlijeđena 21-godišnjakinja, priopćila je u nedjelju krapinsko-zagorska policija.

U naletu vozila kod Donje Stubice u subotu oko 19,30 sati smrtno je stradala pješakinja, izvijestila je krapinsko-zagorska policija.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu na otoku Braču poginuo je 27-godišnji motociklist, doznaje se u splitskoj policiji.

U Splitu je rano u subotu poginula 43-godišnja putnica kad je mitsubishi splitskih oznaka, kojim je upravljala 45-godišnjakinja, skliznuo s kolnika i prevrnuo se na krov, izvijestila je splitska policija.

(Hina)