Labinska je policija danas oko 13,20 sati zaprimila dojavu iz riječke bolnice da je od zadobivenih teških ozljeda u jučerašnjoj prometnoj nesreći kod Ćepića, preminuo 44-godišnji poljski državljanin.

Podsjetimo, u Čepiću na cesti Vozilići - Tunel Učka, na ravnom dijelu ceste u subotu oko 8.30 sati dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno pet osoba, među kojima dvoje djece.

Uz 44-godišnjeg Poljaka, koji je zadobio ozljede opasne po život, teško je ozlijeđena 52-godišnja Poljakinja, te dvoje djece njemački državljani.

Vozač Opela, 45-godišnji njemački državljanin, koji je izazvao prometnu nesreću, lakše je ozlijeđen. Protiv njega se nadležnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, izvijestila je PU istarska.

Svi ozlijeđeni su zbrinuti u riječkoj bolnici.

U sudaru su sudjelovala tri osobna automobila, a na mjesto nesreće došla su po dva vozila hitne pomoći i vatrogasaca. Jedan je vozač ostao priklješten za volanom, pa su ga vatrogasci morali izvlačiti iz vozila.

- Nesreća se dogodila kada je 45-godišnji državljanin Njemačke upravljao osobnim automobilom Opel Zafira, njemačke registarske oznake iz smjera tunela Učke prema Vozilićima. U jednom trenutku iz neutvrđenih razloga prešao je na kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje se frontalno sudario s osobnim automobilom BMW, poljske registarske oznake, kojim je iz smjera Vozilića upravljao 44-godišnji državljanin Poljske.

Od siline udarca automobil Opel se odbio i vratio na svoju prometnu traku kada je u njega udario osobni automobil Seat Leone, kojim je iz smjera tunela Učke upravljao 37-godišnji talijanski državljanin.

U prometnoj nesreći 44-godišnji poljski državljanin teško je ozlijeđen i u životnoj je opasnosti. Lakše ozljede zadobio je 45-godišnji Nijemac, koji je i izazvao nesreću, dok su  dvoje njegove djece te 52-godišnja Poljakinja, suvozačica iz BMW-a, teško ozlijeđeni.

(iPress)