Mladi njemački turist Patrick Bessinger (23) preminuo je u bolnici nakon što ga je Zagrepčanin Edi Sedić (32) izbo nožem na Fažanskoj cesti. Policija je iste večeri uhitila Zagrepčana koji već dulje boravi u Puli i okolici zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo. 

Opsežna potraga za njime krenula je u 22.50 sati, a osim policajaca, u Valbandon stigla je i Hitna pomoć koja je nesretnog turista prevezla u bolnicu gdje je kasnije preminuo od posljedica ozljeda. 

Zahvaljujući opisu muškarca kojeg su dali drugi njemački turisti, policija ga je brzo našla. Dvadeset minuta iza ponoći policija je zatekla muškarca s dreadlocksima i psom, osebujnog stila odijevanja, u prodavaonici unutar kampa, tek nekoliko metara od parcele na kojoj je kampirala obitelj iz Srbije. 

'Rekao je da živi na svjetioniku, pa u šatoru...'

- Mi smo se sinoć vratili oko 23.45 iz Fažane i putem smo na Fažanskoj cesti vidjeli nekoliko policijskih vozila i vozilo Hitne pomoći. Kad smo stigli u kamp, vidjeli smo još nekoliko policijskih 'marica' i vozila i pomislili da nekoga traže zbog dilanja droge. No, tog su mladića ubrzo zaustavili tu, kod tabele, par metara od našeg kampa. Policajci su ga vrlo kulturno i smireno pitali za podatke i gdje živi. Rekao im je da je iz Zagreba i da živi na svjetioniku, pa u šatoru na pločama, a potom je govorio da radi u kampu - ispričao je kampist dodajući da je mladić stalno mijenjao priču.

Iako je mladić, kako priča kampist, bio miran, kad ga je policija zajedno s njegovim psom stavila u 'maricu', počeo je vikati i divljati.

Opširnije na 24sata.hr (Foto: 24.sata.hr)

Mladi Nijemac svom ubojici dao kompliment, no on je to shvatio kao uvredu pa ga potom uboo nožem

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ubojstvo.

Naime, 16. srpnja oko 21.15 sati, skupina njemačkih državljana susrela je u ugostiteljskom objektu na Puntiželi nepoznatog muškarca, kojem je 23-godišnji njemački državljanin dao kompliment, no muškarac je to shvatio kao uvredu i verbalno je napao njemačke državljane.

Nakon što su njemački državljani napustili ugostiteljski objekt, pješice su se uputili prema Fažanskoj cesti. Budući da ih je nepoznati muškarac pratio, oko 22.40 sati zaustavili su se na Fažanskoj cesti i obratili mu se, na što je muškarac izvadio nož i počeo njime mahati, pri čemu je 23-godišnjeg njemačkog državljanina ozlijedio u predjelu prsišta.

Ozlijeđeni mladić je nakon toga pobjegao s prijateljima na terasu jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Mala Vala, gdje mu je pružena pomoć. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je 17. srpnja u 1.45 sati preminuo.

Policijski službenici pronašli su počinitelja, 32-godišnjeg hrvatskog državljanina, 17. srpnja oko 00.20 sati na plaži na Puntiželi, uhitili ga i priveli u policijsku postaju. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18. srpnja nakon ponoći, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, izvijestili su iz PU istarske.

Osumnjičeni u jednomjesečnom pritvoru

Istražna sutkinja Županijskoga suda u Puli odredila je jednomjesečni istražni zatvor osumnjičenom 32-godišnjaku iz Zagreba za ubojstvo 23-godišnjega njemačkog državljanina iz Unterpollinga, koje se dogodilo u utorak navečer na Fažanskoj cesti u blizini Pule.

 

Zatvor mu je određen zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo, potvrdio je pulski odvjetnik Pavle Peršić, koji je po službenoj dužnosti određen za branitelja osumnjičenika.

Neposredno prije ulaska u zgradu Županijskoga suda u Puli osumnjičenik je okupljenim novinarima dobacio kako "nikome nije ništa napravio" te kako mu "smještaju ubojstvo", a kako se doznaje na ispitivanju kod sutkinje, on nije iznosio obranu, nego se branio šutnjom.

(iPress)