Malodobno dijete bez svijesti i u vrlo teškom stanju pronađeno je u četvrtak u vozilu u Rovinju. Riječ je o 4-godišnjoj djevojčici koja je u vozilu navodno provela dva sata.

Nije točno da je dijete bilo napušteno kako su naveli neki mediji. Hitnu pomoć je pozvao otac djeteta.

Djevojčica se trenutno nalazi na jedinici intenzivnog liječenja i u dosta je teškom stanju, liječnici čine sve da joj se stanje dodatno ne pogorša.

''Kada je došlo bez svijesti u komatoznom stanju s visokom temperaturom, oko 40, i kao posljedica te temperature dijete je imalo one febrilne konvulzije, odnosno one epileptičke napadaje koji nastaju kao posljedica temperature'', rekla je ravnateljice Opće bolnice Pula Irena Hrstić za Dnevnik.hr.

Na mjesto događaja izašla je rovinjska hitna i prevezla dijete u pulsku Opću bolnicu. Nakon što su životno ugroženom djetetu vitalni parametri vraćeni u normalu, prevezeno je u riječku bolnicu na daljnje liječenje. ''Pri transportu do Rijeke nije imalo nekakvih posljedica. Znači, nisu se ponavljali epileptični napadaji što je dobro obzirom da je dijete bilo na respiratoru u tom trenutku, znači na potpomognutom disanju moralo je ići u pratnji liječnika i anestetičara'', objasnila je Hrstić.

Policija nam je potvrdila da su jučer oko 15 sati zaprimili prijavu od liječnika Hitne medicinske pomoći Rovinj da je u četvrtak oko 14.30 sati pružena liječnička pomoć djetetu koje je bilo bez svijesti.

Nakon pružene pomoći dijete je hitno prevezeno u pulsku Opću bolnicu, a potom u bolnicu u Rijeku na daljnje liječenje.

Policija za sada ne navodi detalje događaja tek su nam kazali da se sve okolnosti utvrđuju. (iPress)