U Poreču je, u ulici Mate Vlašiča, u ponedjeljak navečer izbio sukob više osoba, pri čemu su ozlijeđena trojica muškarca.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je oko 20 sati, na parkiralištu trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića, 51-godišnjak bez ikakvog povoda prišao 36-godišnjem talijanskom državljaninu i udario ga nekoliko puta u glavu, nakon čega je otišao s mjesta događaja. Oko 21.15 sati, na kolniku spomenute ulice u prometu su se susreli 51-godišnjak koji je bio u Fiatu, sisačke registarske oznake i dvojica 18-godišnjaka koji su bili u Alfi, daruvarske registarske oznake. Muškarci su se fizički sukobili, pri čemu su dvojica 18-godišnjaka napala šipkama starijeg muškarca, no 51-godišnjak je uspio oduzeti jednom od njih šipku te ga je njome udario nekoliko puta, pri čemu im je i prijetio smrću. Tada je na mjesto događaja pristiglo još osoba koje su se uključile u sukob, među njima i maloljetnici, no nakon dolaska policijskih službenika, svi sudionici prestali su s protupravnim ponašanjem.

Zasad su liječničku pomoć zatražile tri muške osobe, maloljetni hrvatski državljanin i 36-godišnji talijanski državljanin su lakše ozlijeđene, a težina ozljeda 18-godišnjaka koji je dobio udarce šipkom za sada još nije utvrđena.

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 51-godišnjak počinio kaznena djela prijetnja, tjelesna ozljeda i povreda djetetovih prava te se protiv njega podnosi kaznena prijava u redovnom postupku, dok se protiv dvojice 18-godišnjaka podnosi izvješće nadležnom državnom odvjetništvu na meritornu odluku zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teška tjelesna ozljeda u pokušaju. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje, izvijestila je policija. (iPress)