Na autocesti A1 kod Novigrada na Dobri policajci Ravnateljstva policije, kojima je primarna zadaća suzbijati nezakonite migracije, uhitili su u nedjelju oko 16 sati dvojicu krijumčara droge u čijem su kombiju pronašli više od 136 kilograma marihuane, izvijestili su u ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji za novinare u karlovačkoj Policijskoj upravi.

To je, kako je rečeno, druga najveća pojedinačna zapljena te vrste droge ove godine na karlovačkom području na autocesi A1.

Policajci su u nedjelju zaustavili kombi makarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, a suvozač je bio 50-godišnjak, obojica hrvatski državljani. Policajci su vidjeli da je u kombiju više vreća te su posumnjali da bi u njima mogla biti marihuana, što je i potvrđeno zahvaljujući psu za detekciju droga.

Daljnje postupanje preuzela je karlovačka Policijska uprava, a policajci su na temelju naloga suca istrage karlovačkoga Županijskog suda u vozilu u više vreća pronašli 136,8 kilograma suhe biljne materije za koju je utvrđeno da je riječ o marihuani. Pronađena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave karlovačke Bruno Kendjel rekao je da je to rezultat "svih policijskih linija koje sudjeluju u suzbijanju nezakonitih migracija".

Osim toga, karlovački policajci utvrdili su da vozilo ima registarske pločice koje mu ne pripadaju i u vezi s time provode daljnje kriminalističko istraživanje.

Kendjel je izvijestio da uhićenu dvojicu policija "već ima registriranu na određeni način", ali nije odgovorio po čemu su poznati policiji.

Privremeni zamjenik načelnika karlovačke Policijske uprave Josip Rohaček, inače zapovjednik u Zapovjedništvu Interventne policije, istaknuo je da je ta zapljena droge druga po težini ove godine, a za tu je policijsku upravu još rekordna prošlogodišnja zapljena droge od 309 kilograma. Jučer zaplijenjena marihuana stoji oko 10.000 kuna po kilogramu, a na ulici, gdje vlada zakon ponude i potražnje, rekao je Rohaček, cijena može biti i veća.

(Hina)