Policija traga za nepoznatim počiniteljem, koji je prevario 30-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina prilikom kupnje građevinskog alata putem internet oglasnika.

Pulska je policija zaprimila prijavu 30-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina da je prevaren prilikom kupnje građevinskog alata putem internet oglasnika.

Muškarac je 18. travnja putem internet oglasnika na društvenoj mreži, naručio građevinski alat pri čemu je nepoznatoj osobi ustupio podatke o bankovnoj kartici. Budući je rok za dostavu prošao, a s bankovnog računa mu je nekoliko navrata skinuto više tisuća kuna, oštećeni je posumnjao da se radi o prijevari te je događaj prijavio policiji.

Budući da se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara kupaca, Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezniji i da ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji različitih proizvoda.

U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192, odnosno događaj prijaviti u policijskoj postaji. (iPress)