U moru kod otoka Krka pronađeno je mrtvo tijelo muškarca koji je u utorak pao u more kada se po izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima pokušao ukrcati na brodicu, priopćili su u srijedu iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci su u utorak ujutro vatrogasci izvijestili da je muškarac pao u more kada se između Njivica i uvale Kljac na Krku pokušao ukrcati na brodicu.

Nedugo nakon što je pao nestao je iz vidokruga vatrogasne osmatračnice, pa je Nacionalna središnjica pokrenula koordiniranu akcija traganja i spašavanja u suradnji s riječkom Lučkom kapetanijom i Pomorskom policijom te Javnom vatrogasnom postrojbom Krk.

Već nakon oko pola sata beživotno tijelo nestalog 66-godišnjaka pronađeno je u moru u neposrednoj blizini otoka.

Iz Ministarstva su izvijestili i o jučerašnjoj akciji spašavanja četvorice nautičara s prevrnute jedrilice kod Rovinja.

Središnjica je primila poziv o prevrnutoj jedrilici na poziciji dvije do tri nautičke milje zapadno od otočića Figarola u rovinjskom akvatoriju, pa je pokrenuta akcija spašavanja. Očevidac je prijavio da su se četiri člana posade prevrnute jedrilice uspjela popeti na trup plovila.

Svi članovi posade spašeni su iz mora u dobrom psihofizičkom stanju i bez znakova hipotermije, dok je havarirana jedrilica otegljena do veza u rovinjskoj luci. Brodolomce su preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Rovinj.

(Hina)