Pulska prometna policija je u subotu oko 18,45 sati u Labinskoj ulici u Puli, zaustavila automobil Mercedes, pulske registarske oznake kojim je upravljao 46-godišnjak. Provedenim nadzorom utvrđeno je da je muškarac prethodno prouzročio prometnu nesreću tako što je pod utjecajem alkohola od 3,17 promila i uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio van kolnika i udario u stablo.

Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jučer je doveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 8 dana.

Također, noćas oko 1,35 sati na Cesti prekomorskih brigada, policijski službenici zaustavili su automobil Peugeot, pulske registarske oznake kojim je upravljao 36-godišnjak. Utvrđeno je kako je vozač upravljao pod utjecajem alkohola od 2,12 promila. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva i odvođenja na nadležni sud, izvijestila je PU istarska. (iPress)