Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je u subotu ujutro s nevažećom vozačkom dozvolom automobilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu, kasno navečer je na svom facebook profilu izrazila žaljenje zbog nesreće te se ispričala javnosti jer je propustila produžiti vozačku dozvolu.

"Što se tiče vozačke dozvole, propustila sam produljiti njezinu valjanost koju sam, kao i svi građani, dužna produljiti svakih 10 godina te se zbog navedenog propusta ispričavam javnosti. Kaznu sam platila odmah sukladno Zakonu", napisala je ministrica Žalac.

Nakon ovog nesretnog dana, također je napisala, još jednom iskazujem duboko žaljenje zbog nesreće.

Izvijestila je da je posjetila "svoju malu dragu susjedu u bolnici koja se, hvala dragom Bogu, dobro oporavlja".

"Srećom, potkoljenica je sanirana samo repozicijom i fiksirana longetom. Moje misli i molitve su uz djevojčicu i njezinu obitelj te joj želim što brži oporavak", stoji u upisu ministrice Žalac na facebooku.

U prometnoj nesreći koja se u 10 sati dogodila u vinkovačkoj ulici Ćirila i Medota teže tjelesne ozlijede zadobilo je dijete na koje je dok je pretrčavalo kolnik naletjelo osobno vozilo, za čijim je upravljačem bila ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Iz vukovarsko-srijemske policije navode kako je do prometne nesreće došlo u trenuku kada je dijete prelazilo cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Dijete je prevezeno na hitni prijem u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima gdje joj je pružena pomoć, a potom je prevezena u KBC Osijek, potvrdila je glasnogovornica vinkovačke bolnice Sonja Marinković. "Dijete nije bilo životno ugroženo. Pregledom je utvrđena izolirana ozlijeda potkoljenie", kazala je Sonja Marinković.

Žalac automobilom upravljala bez važeće vozačke dozvole

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske izvjestili su kako ministrica regionlanog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, čije ime i položaj policija ne navodi, nije imala važeću vozačku dozvalu u trenutku kada je osobnim automobilom u subotu oko 10 sati u Vinkovcima naletjela na 10-godišnje dijete, koje je u nesreći zadobilo teže ozlijede.

"S obzirom na to da je vozačica upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000 kuna, odnosno 500 kuna ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila", navode iz policije dodajući kako nad Žalac na mjestu događaja izvršeno alkotestiranje te nije utvrđena prisutnost alkohola.

Očevidom prometne nesreće koja se dogodila u vinkovačkoj ulici Sv. Ćirila i Metoda, utvrđeno je kako je osobnim vozilom „Peugeot 308“, vinkovačkih registracijskih oznaka, upravljala 40-godišnjakinja iz Vinkovaca, podsjeća policija dodajući kako je do prometne nesreće je došlo kada je 10-godišnje dijete neoprezno pretrčavalo kolnik u trenutku kada se kolnikom kretalo osobno vozilo te je došlo do udara vozila u dijete.

U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima utvrđeno je kako je dijete teže ozlijeđeno odnosno da je zadobilo "izolirane ozlijede potkoljenice" te je prevezeno u KBC Osijek radi daljnjeg liječenja.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU medijima je uputilo priopćenje: "Danas u Vinkovcima, oko 10 sati, u ulici Ćirila i Metoda, pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obilježenog pješačkog prijelaza istrčalo je 10-godišnje dijete. Dijete je žurno kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gdje je konstatiran prijelom potkoljenice. S obzirom na šok za obje obitelji, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o cijelom slučaju očitovat će se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete." (H)