Porečka je policija u nastavku kriminalističkog istraživanja utvrdila sumnju da su 25-godišnjak, 37-godišnjakinja i 38-godišnjak te pravna osoba iz Popovače počinili pranje novca.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 25-godišnjak s ciljem prikrivanja nezakonitog podrijetla imovine velike vrijednosti u naravi nezakonito uknjiženog vlasništva na dvije nekretnine (kućom s gospodarskom zgradom i okućnicom) u Funtani, čije vlasništvo je ostvario počinjenim kaznenih djela krivotvorenje isprave, ovjerovljavanje neistinitog sadržaja i prijevare, uknjižio na trgovačko društvo koje je u njegovom vlasništvu.

U namjeri daljnjeg prikrivanja podrijetla imovine, 25-godišnjak je  kao odgovorna osoba trgovačkog društva, 5. veljače sklopio  ugovor o kupoprodaji nekretnine s 38-godišnjakom, nakon čega je 38-godišnjak dao prijedlog za uknjižbu prava vlasništva u zemljišni knjižni odjel porečkog općinskog suda. Nakon toga, 38-godišnjak i dalje u namjeri prikrivanja nezakonitog podrijetla imovine velike vrijednosti, 6. veljače darovao je istu nekretninu 37-godišnjakinji darovnim ugovorom. Temeljem toga, 37-godišnjakinja je u zemljišno knjižnom odjelu Općinskog suda u Poreču, predala prijedlog za uknjižbu prava vlasništva nad spornom nekretninom, čime je preuzela imovinsku korist velike vrijednosti, s ciljem prikrivanja njezinog nezakonitog podrijetla.

Osumnjičeni muškarci su jučer u popodnevnim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske dok se protiv 37-godišnjakinje podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

(iPress)