Labinska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 21-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela krađa i računalna prijevara. Mladića se sumnjiči da je 25. prosinca u poslijepodnevnim satima, u Rudarskoj ulici u Labinu, iz otključanog automobila otuđio mobitel i torbicu s novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama, čime je oštetio 48-godišnjakinju za više tisuća kuna.

Potom je s ukradenim karticama u više navrata pokušao podići novac s bankomata u Labinu, ali nije uspio jer je bankomat blokirao i zadržao kartice.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

U Peruškima opljačkana trgovina

Nepoznati je počinitelj u noći s 8. na 9. siječnja, u naselju Peruški kod Marčane, provalio u trgovinu i otuđio razne prehrambene proizvode i novac, čime je 65-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Ukraden motor s čamca u Umagu

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, koji je u noći s 8. na 9. siječnja, iz dvorišta kuće u naselju Murine kod Umaga, otuđio motor s čamca za vuču padobrana. Time je pravnu osobu s područja Umaga oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

(iPress)